0

Carregant ...

La fuerza
de nuestro fútbol

Aquest capítol dedicat al Racing Club Ferrol representa la segona entrega d'una sèrie que revela la presència de talent, el sentiment de pertinença i l'arrelament d'uns valors distintius presents a LALIGA HYPERMOTION, que, juntament amb els seus clubs, simbolitzen una cosa única: LA FORÇA DEL NOSTRE FUTBOL.

Racing Club Ferrol desafiant els límits de l'impossible

Racing Club Ferrol desafiant els límits de l´impossible

A LALIGA HYPERMOTION, on els desafiaments es converteixen en oportunitats, el Racing Club Ferrol emergeix com un símbol de l'esforç i la superació. Des del seu ascens des de Tercera Divisió el 2019 fins a la seva participació actual en una de les lligues més competitives del món, aquest equip ha teixit una història plena de resiliència i determinació.

Text: Fran Garrido

Més enllà dels resultats al terreny de joc, Racing Club Ferrol es posiciona com una força impulsora per a la ciutat de Ferrol, inspirant una connexió profunda entre l'afició i l'equip. Explorem aquest apassionant viatge del club, des dels desafiaments financers fins a la participació històrica a LALIGA HYPERMOTION. La trajectòria d'un equip que desafia els límits del que és impossible i redefineix el significat de la perseverança en el món del futbol.

Creixement històric

El president del Racing Club Ferrol, Manuel Ansede, al club des del 2017, comparteix el compromís que van obtenir quan van desembarcar: “Quan vam arribar a Ferrol, vam fer una promesa: farem tot el possible per portar el club a les cotes més altes”. Aquesta declaració, impregnada de determinació, va marcar l'inici d'un viatge en què els desafiaments financers, en transitar d'una categoria aficionada a una de professional, es van convertir en una fita fonamental en la trajectòria del club. Ansede reflexiona sobre aquesta travessia, compartint la seva sorpresa davant el nivell de la competició: “Aquesta lliga ens ha sorprès moltíssim. La classificació demostra que ajustat que està tot, tant a la part de dalt com a la de baix”.

D'altra banda, Ansede assenyala amb orgull el gran suport que reben per part de l'afició: “La ciutat s'hi ha bolcat, se senten orgullosos de Ferrol, viatgen amb l'equip, ens donen moltíssim suport, ho viuen intensament cada diumenge”. Aquesta connexió entre l'entitat i la seva comunitat ha esdevingut un pilar fonamental per al Racing Club Ferrol i per poder assolir les metes més ambicioses.

Viure un ascens després de 15 anys fora del futbol professional és un èxit monumental. “Estar a LALIGA HYPERMOTION ens dona aquesta possibilitat de veure grans equips aquí a Ferrol i veure com va creixent el sentiment de pertinença a l'equip”. Destaca Cristóbal Parralo, l’entrenador de l’equip. A més, Parralo assenyala el gran repte que va suposar l’adaptació dels jugadors a una competició d’aquest nivell. “Un dels reptes més grans, en continuar amb força jugadors d'una categoria inferior, va ser l'adaptació dels jugadors a la competició, a aquest ritme”.

L'ànima d'una ciutat

Raquel Pena López, secretària de la Peña Morandeira, ens submergeix en les vivències de l'afició racinguista, revelant no només la passió compartida a cada partit, sinó també la transformació palpable que ha tingut lloc.

A les entranyes d'aquesta connexió única, Raquel destaca un fenomen social: “El que més notem és l'augment de les dones. Nosaltres, som 160 socis, i d'aquests 160, 70 són dones, un nombre impressionant en l'àmbit del futbol”. Aquest canvi reflecteix una transformació significativa en la composició de l'afició i subratlla la universalitat de l'amor per l'equip.

Participar en LALIGA HYPERMOTION ha portat desafiaments monumentals: “És un salt brutal, els equips, les instal·lacions, els desplaçaments...”. Aquesta travessia, lluny de dissuadir l'afició, ha enfortit el compromís. Més que seguidors, han esdevingut còmplices de la gesta.

I és que ser ferrolà, com destaca Raquel, està intrínsecament lligat al club: “Ser ferrolà s'identifica amb el Racing. Per als ferrolans i rancinguistes que hem patit molt aquí això és una meravella”. Aquestes paraules capturen l'essència d'una ciutat que ha experimentat les vicissituds al costat del seu equip i que troben a cada victòria i en cada gol un ressò de la seva pròpia història.

Foto: LALIGA.

El futbol, un reflex de la societat

El capità, Alex López, encarna la passió racinguista des de la seva infància i destaca la importància d'atreure més aficionats a l'estadi: “Cada vegada aconseguim que A Malata vingui més gent. El més important és la quantitat de nens i gent jove que hi ha”. Aquestes paraules no només subratllen l'assistència creixent a l'estadi, sinó que revelen la vitalitat d'una afició que transcendeix generacions.

La competició en LALIGA HYPERMOTION es presenta com un desafiament constant i altament competitiu, com emfatitza Alex López: “És una lliga molt exigent, molt competitiva, hi ha molts equips que tenen el mateix objectiu”. Aquesta afirmació destaca la intensitat i la competència que caracteritzen aquesta nova etapa en la història del Racing Club Ferrol.

L'equip, més enllà de competir i gaudir al camp, juga un paper crucial en l'elevació del prestigi i l'atractiu de la ciutat. Cristóbal Parralo aporta una perspectiva profunda: “El futbol és un mirall del que passa a la societat. La gent es veu reflectida en un equip humil”. Aquesta connexió entre l'equip i la societat ressalta la importància del club com a símbol d'identitat i unitat per a la ciutat de Ferrol.

A LALIGA HYPERMOTION, el conjunt gallec no només competeix al terreny de joc, sinó que també representa l'esperit d'una ciutat que troba en el futbol part de la seva identitat. Ferrol ressorgeix amb el seu equip, i la força d'aquest ressorgir transcendeix les línies del camp de joc, deixant una empremta inesborrable a la història del futbol i la comunitat.

Aquest és el Racing Club Ferrol, un club que ha convertit els “impossibles” en oportunitats, demostrant que en el futbol i en LALIGA HYPERMOTION, els somnis poden fer-se realitat.

Foto: LALIGA.
Foto: LALIGA.
Foto: LALIGA.
Foto: LALIGA.
Foto: LALIGA.
Foto: LALIGA.