Compromesos amb l'esport :: Prensa Ibérica

Compromesos amb l'esport

Ara els aficionats d'una gran varietat de modalitats esportives poden gaudir del seu esport favorit, de forma gratuïta, a LaLigaSportsTV

A Espanya el futbol és l'esport més vist i seguit a través dels mitjans de comunicació, però no és l'únic esport. Ciclisme, handbol, bàdminton, futbol sala, hoquei, tennis de taula, futbol americà, gimnàstica, petanca, piragüisme o boxa són alguns dels esports que practiquen professionalment molts espanyols i que són menys mediàtics.

En aquest sentit, des de 2016, LaLiga va començar el seu compromís amb tots els esports donant suport a les 64 federacions amb LaLigaSports. Amb aquest projecte, l'organització busca impulsar l'esport espanyol, gràcies a valors com la companyonia, el treball en equip, la confiança, l'esforç, el lideratge, la transparència, la integritat, el compromís i el respecte. Amb l'objectiu d'aconseguir un desenvolupament en l'esport federat, LaLiga ha destinat 12,5 milions d'euros i una àmplia quantitat de recursos humans i materials.

Posicionant-se a l'avantguarda del sector audiovisual, LaLiga ha llançat LaLigaSportsTV, una plataforma multidispositiu -per a smartphones i tauletes (iOS i Android), Samsung Smart TV i dispositius que permeten fer mirroring- que permet retransmetre les principals competicions de les federacions esportives espanyoles. El contingut, que és gratuït sota registre, consta de partits en directe o diferit i de reportatges, podent-se a més consultar tota la programació. Gràcies a aquest servei, en el qual la qualitat de la retransmissió és una de les característiques més destacades, el boxejador murcià, José Quiles Brotons, ens explica: "Els meus pares tenen un restaurant i quan competeixo fora ho posen al televisor del restaurant i la gent ho veu mentre menja". José, que viu a Elda, sap que molts dels seus veïns el segueixen en streaming.

José Quiles Brotons, al costat de l'equip espanyol de boxa

El de José Quiles no és un cas aïllat. José Énio Mendes, jugador de tennis de taula, està molt content amb aquesta iniciativa de LaLiga. "Si t'agrada un esport sempre pots estar connectat i seguir l'actualitat des de qualsevol lloc", comenta. Aquesta plataforma multidispositiu és fonamental per desenvolupar esports com el tennis de taula, que no és tan conegut com altres.

José Énio Mendes

El mateix passa amb la petanca, un esport totalment desconegut, i amb el qual hi ha moltes idees preconcebudes. Però res més lluny de la realitat, la canària Sara Díez es va convertir en subcampiona d'Europa sub-23 d'aquest esport el passat 2018. Des de petita va seguir els passos del seu pare, fet que l'ha portat a ser una jugadora d'èxit en aquest esport. "No ha estat fàcil perquè és un esport que s'associa amb la gent gran", explica Sara. No obstant això, la jove admet que han augmentat el nombre de federats juvenils. Sap que projectes com el de LaLigaSports són fonamentals per fomentar la difusió de la petanca. "La petanca a Espanya no es veu tant, però en països com França o Tailàndia és un esport que la gent veu amb freqüència", relata l'esportista.

Sara Díez, al costat de l’equip espanyol de petanca

Una relació totalment accidental, o així ho defineix ella, va ser el començament de la passió de Marta Segú per l'hoquei. Quan la jove es va traslladar a Terrassa va conèixer a uns veïns que eren entrenadors d'un club. Va començar als 4 anys i ja compta amb 23 primaveres. "L'app de LaLigaSportsTV és bona per a la resta d'esports. Aquest projecte és il·lusionant per als esports petits perquè la gent pot entrar a veure el teu esport", explica. A més, està convençuda que la gent no s'interessa per altres esports perquè els desconeixen.

Marta Segú
Mireya Valle

La gimnasta malaguenya Mireya Valle també va començar als 4 anys al club d'Alhaurín de la Torre. Compagina els seus estudis a 1r de batxillerat amb els entrenaments, als quals dedica una mitjana de 3 hores de dilluns a divendres. "Gràcies a LaLigaSportsTV, la rítmica es pot fer molt més famosa. És un esport molt bonic i se li pot treure molt profit", comenta Mireya, que coneix la importància de projectes com aquest per a la difusió de la gimnàstica rítmica.

Un familiar va ser el responsable que Alberto Zapico comencés a practicar bàdminton. I ja fa 17 anys que practica aquest esport. L'esportista veu una oportunitat clara en el projecte de l'OTT de LaLiga ja que li ofereix "més possibilitats d'arribar a patrocinadors, a ajudes i al fet que creixi aquest esport". "Això fa que es professionalitzi un esport que està en vies de desenvolupament", esmenta.

Alberto Zapico

Practicar esports de forma federada no sempre implica poder viure d'això. Per arribar lluny en l'esport necessites en moltes ocasions dedicar 8 hores d'entrenament, però no et dona per viure. Això li passa a la zamorana Eva Barrios, piragüista que va començar en aquest món als 8 anys. "Cobro poc i ho compagino amb treball i estudi, estic preparant-me una oposició", ens explica la jove. Depèn de l'època d'entrenaments, si està en temporada o en pretemporada, ha de dedicar-li més o menys hores, però reconeix que "pràcticament és la teva feina, has de dedicar-li 8 hores diàries, encara que no siguin seguides".

Eva Barrios

Per a la jove és important el projecte de l'OTT de LaLiga perquè "esports com el nostre tenen visibilitat gràcies a LaLiga". A més, sap que així els seus amics i familiars que no poden viatjar amb ella, tenen una forma de veure-la competir.

Des que va néixer LaLigaSportsTV el nombre de visualitzacions d’streaming de futbol americà ha augmentat. Això ens explica Ana Leal. Als seus 24 anys és jugadora de futbol americà. No és un esport majoritari al nostre país, però per a l’Ana protegir-se entre elles en el camp de joc és una sensació "explosiva". A més, trencant amb els estereotips, reconeix que en aquest esport "es desenvolupa la tàctica, l'entrenament i l'esforç".

Ana Leal

Molts esportistes comencen des de molt petits. Als 9 anys, Albert Torres va començar en el món del ciclisme en un petit poble de Menorca. El ciclista és un dels pocs privilegiats que reconeix que pot viure de la seva passió. "En funció dels resultats i gràcies a patrocinadors privats i la beca ADO, puc viure del ciclisme", admet. Torres reconeix que "és importantíssim un projecte com l'OTT per a un esport com el ciclisme, especialment per aconseguir més recursos i més visibilitat".

Albert Torres

Amb aquest projecte, LaLiga pretén aconseguir noves oportunitats per a l'esport espanyol federat, que en el panorama audiovisual tradicional no tenen cabuda. D'aquesta manera, els aficionats poden seguir de prop els seus esportistes favorits, encoratjar-los i donar-los suport durant les competicions. I és que, per als esportistes professionals, l'alè de la seva afició repercuteix directament en el seu rendiment, ja que sabent que la gent els està veient, es motiven per seguir superant-se i aconseguir el millor resultat possible. Ja sigui en un estadi o a través d'una pantalla, el sentiment arriba a tots els esportistes. Per això, una plataforma com LaLigaSportsTV és tan important per apropar qualsevol esport a tot el públic.

A LaLigaSportsTV pots gaudir de tots els esports disponibles però en aquest mapa pots veure els esports més seguits en les diferents regions on Prensa Ibérica té capçalera: