Com es viu a Villanueva de la Vera? :: Prensa Ibérica per Correos

Contingut ofert per:
Correos


Ainhara i Ignacio van decidir instal·lar-se fa 11 anys a Villanueva de la Vera, un municipi de la província de Càceres. Ella és dissenyadora gràfica i ha muntat el seu petit estudi a casa per treballar-hi. Viuen en una casa al costat de la piscina municipal del poble. Quan acaben de treballar els toca cuidar l'hort i donar menjar a les gallines al costat de les seves filles Julia, Mar i Maya. La vida als pobles és més tranquil·la, es respira un aire més pur i hi ha més contacte amb la natura. Això es transforma en hàbits de vida més saludables, viure amb menys presses i menys estrès que a les ciutats. Però les oportunitats laborals es troben a les urbs. Fins a l'arribada del teletreball.

Treballar des de zones rurals

El teletreball era una pràctica poc utilitzada fins al 2020, però la pandèmia ha provocat un canvi de mentalitat a la societat i a les empreses, amb el consegüent augment de persones que treballen des de casa seva. Això ha suposat una revolució en la nostra manera de treballar, d'organitzar-nos el temps, les rutines… però també pel cost de les empreses que no s'han de preocupar de buscar i pagar un emplaçament per als treballadors. Una de les possibilitats que ofereix el teletreball és que pots instal·lar-te a qualsevol lloc del món amb connexió a internet.

Arran de l'impuls del teletreball cada cop són més les persones que han decidit o estan pensant canviar el seu lloc de residència d'una ciutat a un poble. I és que a més de la millor qualitat de vida, el preu dels habitatges i el cost de vida són més baixos que a les ciutats i això es transforma en més poder adquisitiu.

#ViveDondeQuieras

La darrera campanya de Correus, #ViveDondeQuieras, mostra el caràcter acollidor dels habitants de Villanueva de la Vera, un poble de la província de Càceres. S'hi mostra la vida dels veïns del municipi. Alguns dels protagonistes de #ViveDondeQuieras són Richard i Mari Jose, un matrimoni amb el seu propi taller de fusteria; Alba, una psicòloga que després de recórrer mig món va decidir tornar al seu poble natal amb la seva parella Eric per formar una família; Raquel i Juan Carlos, una parella de fruiters que es coneixen des de petits i estan junts des dels 15 anys; Cristina, una cambrera i sommelier amb esperit viatger; Vera, una estudiant de batxillerat per a la qual el poble, la família i els amics ho són tot; o Sandra i Ilton, una parella de portuguesos que van decidir instal·lar-se en aquesta localitat i actualment regenten el bar de la piscina.

L'espot s'ha rodat íntegrament a la localitat de Villanueva de la Vera, província de Càceres, i s'ha realitzat amb persones reals que han estat gravades a casa i en llocs de treball habituals. Així mateix, buscant la màxima honestedat i veritat, no s'ha realitzat cap intervenció en el vestuari ni les localitzacions, que apareixen tal com són en el dia a dia.

Alicia, l'altra protagonista

Alicia és la cartera de Villanueva de la Vera des de fa molts anys. Íntima amiga de Francis i Ana, de Manuel i María, de Milagros i Manolo Colores, de Fernando, de Richard i Marijose…i, en definitiva, de tots els habitants de Villanueva que, literalment, l'adoren. Alicia, a través de Correus, amb la seva PDA fa possible que els serveis de l'empresa pública arribin als domicilis de tots els habitants de Villanueva de la Vera.

Amb #ViveDondeQuieras, Correus vol manifestar que, a través dels seus professionals, és un agent facilitador del dia a dia a l'entorn rural. Com diu el ‘claim’ de l'espot: "Ells t'ho volen posar fàcil. Nosaltres també".

Correus compta amb un desplegament a l'entorn rural dels dispositius electrònics portàtils (PDA) que permetran oferir a domicili molts dels serveis de les 2.370 oficines a través dels 6.011 carters i carteres rurals.

Top