Contingut ofert per:
Logo Telefónica

Logo Mejorconectados

Nikita Terentievev,
nedador ucraïnès a Màlaga: El valor de la família

Nikita: “me siento más cerca de mi padre que nunca”
Logo Mejorconectados

Nikita Terentievev, nedador ucraïnès a Màlaga: El valor de la família

Les dades que ens deixa la guerra d'Ucraïna són absolutament esglaiadores. És difícil imaginar el que deuen sentir les persones que han estat exiliades de casa els últims mesos i més encara sentir que les famílies es trenquen. Tanmateix, els seus testimonis ens fan acostar a una realitat fins i tot més tremenda, més dolorosa del previsible.

Video: Adrián Ivorra.

Text: Ana Montañez

Tot i això, la vida s'obre pas i un exemple d'empenta i superació el tenim en aquests exiliats que fugen de la guerra al nostre país. Ens hem fixat en una d'aquestes figures, un noi ucraïnès de 17 anys, Nikita Terentiev, que va arribar a Màlaga amb una part de la família. Nikita Terentiev és el seu nom i és nedador professional. Ara s'entrena al Real Club Mediterráneo i ostenta la millor marca de l'any júnior en 50 lliure. Resiliència en estat pur, abnegació i ganes de seguir endavant malgrat les inconveniències de la vida.

Nikita: “me siento más cerca de mi padre que nunca” Foto: Álex Zea. Nikita té la mirada neta d'un nen. Va néixer a Zaporíjia i va arribar a Espanya el febrer del 2022, just quan va esclatar la guerra: “Quan els bombardejos em van despertar, tot va col·lapsar en aquell moment”, explica.

La família va decidir finalment fixar la seva base a Màlaga, on Nikita es va posar en contacte amb Guillermo Mediano, entrenador de natació i olímpic als Jocs de Sydney en modalitat d'esquena, a través d'un dels responsables del Real Club Mediterráneo. El van impressionar especialment les habilitats de Nikita en estil lliure i esquena. El seu antic entrenador es va allistar a la guerra, així que Nikita ha estat sota la direcció de Mediano. El 23 d'abril, va nedar els 50 metres lliures en 22,56 segons, situant-se al primer lloc del món per a nedadors nascuts el 2005. A més, va nedar a Granada amb un temps de 21,91 segons, fet que el converteix en el nedador júnior més ràpid del món.

El valor de la família

Tot i que la família s'ha vist abocada a haver de conviure lluny -Nikita viu a Màlaga amb la seva mare i el seu germà mentre que el seu pare és al front ucraïnès-, se senten molt a prop els uns dels altres.

Nikita: “me siento más cerca de mi padre que nunca” Nikita parla diàriament molta estona amb el seu pare perquè també necessita el seu suport: “Està sol a Ucraïna al front i necessita parlar amb algú”.

Nikita pretén estar feliç a la vida. Tot i la situació tot continua i no ha perdut força. Al revés, la situació li ha servit d'esperó. “Estar feliç i satisfet a la vida és el més important. El meu objectiu és ser part de la societat”. Quan vivia a Ucraïna la família feia molts plans, “la vida era bona i estàvem molt units”. Ara la natació l’ajuda molt, a centrar-se. No pensa gaire en les coses dolentes que podrien passar. Nedar és una teràpia per a Nikita.

Ara el nedador ucraïnès encoratja el seu germà a seguir el seu camí, de la mateixa manera que el seu avi ho feia amb ell, quan el duia a nedar al riu Dnièper. És una tradició que passa duna generació a una altra.

Què és Mejor Conectados?

Mejor Conectados és una plataforma de continguts de Telefónica on personalitats d'èxit com Ferran Adrià, Teresa Perales, Javier Gómez Noya o Nacho Azofra, o altres personatges com l'emprenedor Javier Perea, o el violinista Kamran Omarli, retraten a la perfecció la idea que “quan connectem, som capaços de fer coses increïbles”; que és la veritat universal sobre la qual es llança Mejor Conectados.

L'objectiu de Mejor Conectados no és cap altre que posar en valor el poder de les connexions humanes: «Volem fer el nostre món més humà connectant la vida de les persones», afirma José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica.

«A Telefónica, creiem en un món més humà. Un món que es mou gràcies al talent de les persones. Per això donem suport al talent com millor sabem: connectant-lo. Mejor Conectados vol ser un lloc on inspirar-se, trobar-se, connectar i aconseguir coses increïbles», explica Rafael Fernández de Alarcón, director de Màrqueting Global de Telefónica.

Què podem trobar a cada apartat de la plataforma?

A l'apartat ‘Inspírate’ es visualitzaran testimonis d'alguns ambaixadors de la marca i que són persones molt conegudes, com el tennista Rafa Nadal, el xef Ferrán Adrià, la nedadora paralímpica Teresa Perales, el triatleta Javier Gómez Noya o l'exjugador de bàsquet Nacho Azofra. A més, també expliquen la seva història Javier Perea, de Smart Protection, una start-up recolzada per Wayra, o Kamran Omarli, violinista de la Càtedra de Violí Telefònica de l'Escola Música Reina Sofía.

Així mateix, juntament amb les històries d'aquestes personalitats, a Mejor Conectados podem trobar ‘Aprende’. Es tracta d'una sèrie de petites “classes magistrals” en què grans figures com Perico Delgado, Iñaki Gabilondo, Toni Nadal, María Zabala, Rafa Nadal o Amaya Valdemoro ofereixen, en primera persona, consells i reflexions que ens poden servir d'inspiració i d'aprenentatge. En definitiva, per establir millors relacions en el nostre dia a dia.

Top