Rafa Nadal: "Sense totes les persones que han estat al meu costat, res d'això no hauria sigut possible"
Carregant
00
Veure el vídeo
MejorConectados
Rafa Nadal:
"Sense totes les persones que han estat al meu costat, res d'això no hauria sigut possible"
Prem aquí
a per veure el vídeo complet
MejorConectados
Rafa Nadal:
"Sense totes les persones que han estat al meu costat, res d'això no hauria sigut possible"

Quantes vegades han dit a Rafa Nadal "Extraterrestre"? Aquest és el qualificatiu amb què es refereixen premsa, contrincants i aficionats al fet que ja és una llegenda no només del tennis, sinó del món de l'esport.

Tretze Roland Garros, dos Wimbledon, un Open d'Austràlia, quatre Oberts d'Estats Units, 36 títols de Masters 1000, una medalla d'or olímpica... El seu palmarès no sembla d'aquest planeta, però el manacorí és humà. Si ha arribat fins aquí és gràcies a l'esforç i a una mentalitat prodigiosa però, també, gràcies a vuit persones que l'han acompanyat en la seva carrera esportiva i l’han ajudat a arribar al cim.

Les connexions de Rafa

Al vídeo "Los 8 de Rafa", que es pot veure a la plataforma #MejorConectados de Telefónica, descobrim les persones més importants que formen part de la xarxa humana del tennista. Són el seu oncle i entrenador, Toni Nadal; el seu mànager, Carlos Costa; el seu actual entrenador i amic Carles Moyà; seu metge, Ángel Cotorro; el seu altre entrenador, Francis Roig; el seu cap de premsa, Benito Pérez Barbadillo; el seu fisioterapeuta, Rafa Maymó; i per descomptat, els seus pares.

A tots ells Nadal els dedica paraules d'agraïment, ja que "si no hagués tingut les persones que m'han guiat pel camí adequat, potser no hauria tingut aquest esperit de constància, de superació", reconeix el tennista. Sense el seu suport, "res d'això hauria sigut possible", insisteix.

Impulsar el talent

Perquè el món es mou gràcies al talent de les persones i, quan es connecten, són capaces de fer coses increïbles. Aquesta és la veritat universal sobre la qual gira #MejorConectados on, a més del testimoni de Rafa Nadal podem trobar també les “Historias increíbles” d'altres ambaixadors de Telefónica com el xef Ferran Adrià, la nedadora paralímpica Teresa Perales o el triatleta Javier Gómez Noya. A més, també expliquen la seva història l'emprenedor Javier Perea, de la ‘start-up’ Smartprotection, impulsada per Wayra, o Kamran Omarli, violinista de la Càtedra de Violí Telefònica de l'Escola Música Reina Sofía.

Els usuaris que accedeixin a la plataforma podran parlar amb els protagonistes d'aquestes històries i participar en proves virtuals amb els seus ídols a l'apartat “Vive experiencias” i, també, compartir les seves pròpies vivències i relats de connexions a “Comparte tu historia”. Finalment, a “Aprende con Expertos” grans professionals com Perico Delgado, María Zabala o Toni Nadal, un "Los 8 de Rafa", ens donen les claus i consells per desenvolupar el nostre talent i aconseguir el que ens proposem.

"Si no hagués tingut les persones que m'han guiat pel camí adequat, potser no hauria tingut aquest esperit de constància, de superació"

Veure vídeo complet