Com triar la millor clínica de reproducció assistida? :: Prensa Ibérica

Com triar la millor clínica de reproducció assistida?

A l'hora de triar un centre de fertilitat hem de tenir en compte una sèrie de factors entre els quals es troben una atenció personalitzada, que es recolza en la suma d'experiència, investigació i un equip multidisciplinari d'experts, i les taxes d'èxit.

D'acord amb el registre d'activitat de la Societat Espanyola de Fertilitat, es calcula que a Espanya hi ha entre un 15% i un 20% de parelles en edat reproductiva (parlem d'unes 800.000) que tenen problemes per tenir fills. Les causes poden radicar en l'home (30%), en la dona (30%) o en tots dos, i fins i tot hi ha casos en què no s'identifica el motiu.

Influeixen en aquestes dades factors com el retard de la maternitat, malalties com l'endometriosi i altres variables clíniques, en el cas de la dona. En els homes poden donar-se alteracions en la producció de semen, problemes d'erecció, etc. Aspectes relatius als hàbits de vida com l'alcohol, el tabac o l'obesitat, i ambientals, com la contaminació, també poden ser determinants a l'hora que les parelles tinguin dificultats per concebre de forma natural.

Amb aquest escenari, no és d'estranyar que cada vegada més persones recorrin a la reproducció assistida (RA) per complir el seu desig de tenir un nadó. A més, com expliquen des de les clíniques de fertilitat IVI IVI, a les parelles heterosexuals se sumen dones solteres i parelles de dones lesbianes que volen ser mares. En total, segons dades de la Societat Europa de Reproducció Humana i Embriologia (ESHRE), cada any neixen mig milió de nens gràcies a la RA i Espanya se situa al capdavant d'Europa i tercera a nivell mundial en volum de procediments.

Quan acudir a una clínica?

Clinica IVI Girona
Clinica IVI Barcelona

Segons els experts, després d'un any de relacions sexuals regulars sense embaràs es pot començar a sospitar de l'existència d'alguna alteració en la fertilitat. En cas d'edats més avançades, si la dona supera els 35 anys, es recomana fins i tot consultar abans, transcorreguts 6 mesos.

Si et trobes en algunes d'aquestes situacions i has pres la decisió ferma de sotmetre't a un tractament de fertilitat, és molt important que escullis la millor clínica. I com saber quina és la millor? L'experiència i les taxes d'èxit són dels aspectes més valorats pels pacients. Igualment, una bona clínica serà aquella equipada amb última tecnologia, on es realitzen els tractaments més nous sota els màxims estàndards de seguretat. I per descomptat, és molt important que el centre compti amb professionals que t'acompanyen durant tot el procés i et brindin una atenció individualitzada.

A més, a aquests aspectes se li suma ara la preocupació per la situació sanitària que estem vivint a nivell mundial i que, lògicament, pot inquietar a l'hora d'acudir a una clínica a realitzar-te un tractament. Vivim en l'era de la seguretat, aguditzada per la pandèmia més letal d'aquest s. XXI. El retorn als tractaments de fertilitat a les clíniques IVI ha vingut orquestrat per unes mesures de seguretat exhaustives. A més de les bàsiques (guants, màscares, mampares de protecció, gel hidroalcohólico...) tots els laboratoris d'IVI estan dotats, des de fa molts anys, dels processos necessaris per a treballar amb agents infecciosos tipus 2 com el virus de l'Zika o el VIH i , per descomptat, la SARS-CoV-2.

Aquests són alguns aspectes a valorar a l'hora d'apostar per un centre de reproducció assistida:

Experiència i lideratge

Ja se sap, l'experiència és un grau. Anar a un centre amb gran bagatge i prestigi, elegit abans per milers de dones i parelles, dona tranquil·litat i confiança. Espanya és una potència mundial en medicina reproductiva i tenim la sort de comptar amb el líder mundial, IVI. Des de 1990, les clíniques IVI ofereixen als seus pacients les millors tècniques de reproducció assistida, gràcies a les quals han nascut més de 200.000 nens a tot el món.

A més, en els seus 30 anys d'existència, IVI s'ha anat expandint pel món i des de principis de 2017, després de la seva fusió amb l'americana RMANJ, és el major grup de reproducció assistida del planeta. En l'actualitat compta amb més de 65 clíniques en 9 països i rep pacients de més de 180 països. De fet, un 20% de tots els pacients que atén anualment provenen d'altres països.

Recerca i innovació

La qualitat d'un centre de reproducció assistida es pot mesurar també per l'esforç que dedica a la investigació, a crear i augmentar el coneixement en matèria reproductiva. Aquest és precisament un dels elements diferenciadors d'IVI, que compta amb set centres de recerca, 15 àrees d'estudi i més 1.900 publicacions científiques en què han participat 70 investigadors. Aquestes xifres evidencien que IVI lidera la investigació científica internacional i el desenvolupament tecnològic amb l'objectiu d'aportar solucions innovadores als seus clíniques, a través de les últimes tecnologies i els millors tractaments. A més, per transferir tot aquest coneixement a la societat mèdica, IVI impulsa un ampli programa de formació i desenvolupament professional dins de la companyia, així com cursos i màsters en què han participat ja més de 14.000 estudiants.

Avenços científics i tècniques d'avantguarda

La investigació i el treball constant té com a objectiu aconseguir embarassos a terme que donin com a resultat el naixement de nadons sans. En aquest sentit, IVI ha aconseguit grans avenços i importants fites. Un d'ells és, per exemple, la reducció en un 75% dels embarassos de bessons en l'última dècada gràcies a la tècnica SET (transferència d'un sol embrió), el que contribueix a minimitzar riscos tant per a la mare com per al futur nadó.

Han aconseguit demostrar que les dones i parelles que obtenen tres embrions normals en el seu tractament de Fecundació In Vitro, tot i que es transfereixi només un d'ells, tenen un 95% de possibilitats d'embaràs. A més, han provat que la Intel·ligència Artificial serà aliada clau en el futur de la selecció embrionària.

Una altra tècnica avantguardista que està ajudant a moltes dones a ser mares és la vitrificació d'òvuls, és a dir, la congelació d'aquestes cèl·lules per preservar la fertilitat de la dona i que aquesta pugui posposar el moment de la maternitat. IVI va ser pioner a introduir aquesta tècnica a Europa des del Japó.

Altes taxes d'èxit

Un dels factors que més s'utilitza a l'hora de comparar clíniques és la seva taxa d'èxit. A millors resultats, més notorietat i més tranquil·litat, és lògic. Però el primer que has de tenir en compte és que aquests resultats seran més fiables com més gran és el volum de pacients i assegura't també que compares el mateix tipus de taxa.

De nou, els números -verificats per entitats independents- avalen a IVI, ja que 9 de cada 10 parelles aconsegueixen tenir un nadó gràcies a les seves avançades tècniques 9 de cada 10 parelles aconsegueixen tenir un nadó gràcies a les seves avançades tècniques .

De les pacients que recorren a un tractament de reproducció assistida usant els seus propis òvuls, la possibilitat d'èxit acumulada és de el 71,3% en el primer cicle. El percentatge arriba el 95,2% en el tercer intent. Si en canvi està en un tractament de donació d'òvuls, la taxa en el primer cicle s'incrementa fins al 79,6% i arriba a un 99,2% en el tercer.

A més, IVI busca oferir una garantia i un plus de seguretat i tranquil·litat a les parelles que recorren a la reproducció assistida per solucionar els seus problemes d'infertilitat, però, també, a dones sense parella i parelles de dones que volen complir el seu somni de tenir un nadó. Per això, en 2018 va llançar el programa IVI BabyIVI Baby, amb el qual els pacients tenen el compromís ferm que en un termini de 24 mesos tindran el seu nadó en braços i, si no, la clínica es compromet a la devolució de l'import de l'tractament.

Laboratoris i seguretat

Un dels espais crítics de les clíniques de reproducció assistida és el laboratori. Pensa que és allà "on neix la vida" i, per tant, ha d'estar dotat de la tecnologia més avantguardista (incubadores de cultiu, cabines de flux laminar, microscopi invertit, etc.) i els processos s'han d'executar sota els màxims estàndards de seguretat . És vital que els embrions es manegen amb tot el rigor i cura i que es garanteixi la traçabilitat de les mostres, de manera que totes es digitalitzin i processin informàticament.

Perfecta assignació de donants

Quan una parella o dona va a una clínica de reproducció assistida, una de les incerteses o temors habituals es refereix a la donació. És normal que et preguntis com es garanteix que la/el donant triada/at sigui la/el millor, que la genètica és bona o si el nadó s'assemblarà a tu o la teva parella.

La llei espanyola de reproducció assistida estableix que les donacions han de ser altruistes i anònimes i els donants passen per un control exhaustiu que certifica la seva bona salut física i mental. A partir d'aquí, les clíniques apliquen la millor tecnologia per creuar els grups sanguinis, les dades genètiques i les característiques físiques de pacients i donants i afinar la selecció. Una de les tècniques més punteres és la que utilitzen en les clíniques IVI de forma gratuïta a tots els tractaments amb gàmetes donats i que rep el nom de Perfect Match 360⁰.

Aquest sistema assigna, gràcies a l'ús d'intel·ligència artificial i el big data, un/a donant segons criteris fenotípics (com l'ètnia, el color dels ulls, el grup sanguini o l'alçada), biomètrics (estudi de similitud facial) i un complet anàlisi genètic, que permet detectar més de 600 malalties genètiques.

Tracte humà i atenció personalitzada

Clinica IVI Barcelona

Si l'experiència, la tecnologia d'última generació i la innovació són aspectes fonamentals, no ho és menys el tracte humà en les diferents etapes d'un tractament. Quan un va a un centre de reproducció assistida espera ser escoltat, comprès i acompanyat. Aquest procés pot ser estressant i generar ansietat i, per això, la millor clínica serà aquella en la qual, des del primer moment, et brindin una atenció personalitzada i t'ofereixin el temps suficient per donar resposta a totes les teves qüestions, dubtes o temors. En IVI, un equip de gairebé 2.500 professionals, entre ells reconeguts ginecòlegs i psicòlegs, compleixen aquesta funció per oferir el millor servei possible des de l'inici del teu viatge a la maternitat.

Aposta per la sostenibilitat

Avui dia són moltes les empreses que han adoptat la RSC i la sostenibilitat com a part de la seva estratègia i aquest és un valor diferencial a l'hora de triar una clínica i no una altra. Si et preocupa construir un món i un futur millor per a tothom, és important que consideris quines accions duen a terme les diferents clíniques. En aquest sentit i pensant sempre en els pacients, IVI impulsa interessants projectes com la preservació de la fertilitat per pacients oncològics. Aquest programa, que porta en marxa des de 2007 permet, de forma gratuïta, vitrificar ovòcits o esperma de pacients diagnosticats de càncer perquè, un cop superada la seva malaltia, puguin ser pares i mares si ho desitgen.

A més, en línia amb el triple objectiu de generar valor social, econòmic i mediambiental, IVI també desenvolupa diferents accions solidàries, col·labora amb organitzacions de l'àmbit de la salut, la dona i la infància i promou iniciatives per a reduir la seva petjada ambiental. L'organització compta, per exemple, amb un programa de 'Teaming' des de 2009 pel qual els treballadors donen voluntàriament 1 € de la seva nòmina mensual a projectes socials. El diners aconseguit és duplicat per la companyia i en una dècada ha aconseguit aportar 50.000 € a 12 projectes diferents, com el Laboratori d'investigació en biologia molecular de el càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu, l'organització CERST a favor dels refugiats i la Fundació Lázarus per a persones amb lesió medul·lar.

A prop teu hi ha una clínica que compleix tots els requisits

IVI va arribar a Girona el 2017 per ajudar els pacients a complir el seu somni de formar una família. El líder mundial en medicina reproductiva està cada vegada més a prop dels pacients per ajudar-los a complir el seu somni de formar una família. Entre 2015 i 2019 es van realitzar 12.000 cicles en les clíniques IVI de Catalunya.

Dr. Agustin Ballesteros, director IVI Barcelona

No són pocs els casos en què per aconseguir un embaràs i un nadó sa s'ha de recórrer a la medicina reproductiva. Hi ha problemes de fertilitat en parelles heterosexuals, dones solteres que recorren als tractaments de reproducció assistida per ser mares i parelles de dones que anhelen formar una família de dues mares. També hi ha pacients que acudeixen a les clíniques de fertilitat per congelar els seus òvuls i així postergar la maternitat i fins i tot per evitar la transmissió de certes malalties genètiques.

El Dr. Agustín Ballesteros, director d'IVI Barcelona, IVI Lleida i IVI Girona: "Amb les tres clíniques que IVI té a Catalunya, volem fer més accessible la tecnologia avantguardista i els tractaments de reproducció assistida punters als pacients, de manera que tinguin la seguretat i tranquil·litat que estan en les millors mans".

"La medicina reproductiva ha contribuït a la creació de nous models de família, al donar la possibilitat a les dones sense parella i a les parelles de dones tenir un nadó. En IVI portem molts anys rebent a aquestes pacients, que moltes vegades van amb dubtes i inseguretats" , afegeix l'especialista. de fet, entre 2015 i 2019 van atendre a IVI Catalunya a més de 2800 dones sense parella i a 400 parelles de dones.

A la clínica IVI de Girona el pacient és el centre i raó de ser. Gràcies a la més avançada tecnologia i l'àmplia experiència del seu equip mèdic ofereixen tractaments personalitzats i les millors taxes d'èxit.

Ara han posat en marxa la iniciativa IVI Contigo. Es tracta d'un pla de finançament personalitzat, aplicable a qualsevol tipus de tractament, amb el qual volen ajudar els pacients i que la seva atenció es centri en aconseguir el seu somni de ser mare. Amb aquestes noves condicions, els pacients d'IVI podran crear un pla de finançament fins a 12 mesos gratuït i sense comissió d'obertura, tot amb l'objectiu que la pandèmia no trunqui les ganes de cap dona de ser mare. Si vols més informació sobre el Pla IVI Contigo o fins i tot fer una simulació de les quotes de cada tractament, pots fer-ho al seu web. A més, si contractes i finances el Pla IVI Baby, explicat anteriorment, pots endarrerir el pagament del tractament fins a un any després d'haver-ho iniciat.

D'altra banda, podràs beneficiar-te del Pack Diagnòstic de manera gratuïta fins al 31 de juliol. Inclou primera visita mèdica, exploració ginecològica, prova per determinar la reserva ovàrica de la dona (anàlisi de sang per comprovar l'hormona antimülleriana) i ecografia 3D. Finalment, el servei inclou una segona consulta per conèixer el diagnòstic i rebre una proposta de tractament i un pressupost personalitzat.

Si vols més informació sobre els tractaments i serveis d'IVI o demanar cita directament, pots omplir un formulari a la seva web i ells es posaran en contacte amb tu. També pots trucar a el telèfon gratuït 900 847 300.

Clinica IVI Girona

IVI va arribar a Barcelona el 2004 per ajudar els pacients a complir el seu somni de formar una família. A la clínica IVI Barcelona, inaugurada fa més de 15 anys, entre 2015 i 2019 es van realitzar 12.000 cicles.

Dr. Agustin Ballesteros, director IVI Barcelona

No són pocs els casos en què per aconseguir un embaràs i un nadó sa s'ha de recórrer a la medicina reproductiva. Hi ha problemes de fertilitat en parelles heterosexuals, dones solteres que recorren als tractaments de reproducció assistida per ser mares i parelles de dones que anhelen formar una família de dues mares. També hi ha pacients que acudeixen a les clíniques de fertilitat per congelar els seus òvuls i així postergar la maternitat i fins i tot per evitar la transmissió de certes malalties genètiques.

El Dr. Agustín Ballesteros, director d'IVI Barcelona, IVI Lleida i IVI Girona: "Amb les tres clíniques que IVI té a Catalunya volem fer més accessible la tecnologia avantguardista i els tractaments de reproducció assistida punters als pacients, de manera que tinguin la seguretat i tranquil·litat que estan en les millors mans".

"La medicina reproductiva ha contribuït a la creació de nous models de família, al donar la possibilitat a les dones sense parella i a les parelles de dones tenir un nadó. En IVI portem molts anys rebent a aquestes pacients, que moltes vegades van amb dubtes i inseguretats". De fet, entre 2015 i 2019 van atendre a IVI Catalunya a més de 2.800 dones sense parella i a 400 parelles de dones.

A la clínica IVI de Barcelona el pacient és el centre i raó de ser. Gràcies a la més avançada tecnologia i l'àmplia experiència del seu equip mèdic ofereixen tractaments personalitzats i les millors taxes d'èxit.

Ara han posat en marxa la iniciativa IVI Contigo. Es tracta d'un pla de finançament personalitzat, aplicable a qualsevol tipus de tractament, amb el qual volen ajudar els pacients i que la seva atenció es centri en aconseguir el seu somni de ser mare. Amb aquestes noves condicions, els pacients d'IVI podran crear un pla de finançament fins a 12 mesos gratuït i sense comissió d'obertura, tot amb l'objectiu que la pandèmia no trunqui les ganes de cap dona de ser mare. Si vols més informació sobre el Pla IVI Contigo o fins i tot fer una simulació de les quotes de cada tractament, pots fer-ho al seu web. A més, si contractes i finances el Pla IVI Baby, explicat anteriorment, pots endarrerir el pagament del tractament fins a un any després d'haver-lo iniciat.

D'altra banda, podràs beneficiar-te del Pack Diagnòstic de manera gratuïta fins al 31 de juliol. Inclou primera visita mèdica, exploració ginecològica, prova per determinar la reserva ovàrica de la dona (anàlisi de sang per comprovar l'hormona antimülleriana) i ecografia 3D. Finalment, el servei inclou una segona consulta per conèixer el diagnòstic i rebre una proposta de tractament i un pressupost personalitzat.

Si vols més informació sobre els tractaments i serveis d'IVI o demanar cita directament, pots omplir un formulari a la seva web i ells es posaran en contacte amb tu. També pots trucar a el telèfon gratuït 900 847 300.

Clinica IVI Barcelona