Cada vegada trobem més especialistes que ens ajuden a ordenar les coses de casa per tenir-les a l'abast i ben classificades. Primer va ser l'especialista Marie Kondo la que va revolucionar el mercat donant-nos consells de com ordenar la roba de casa o la cuina. Ara qui ha agafat el relleu són Joanna Teplin y Clea Shearer que formen l'equip de The Home Edit. A través d'una sèrie que es pot veure a la plataforma de Netflix podem aprendre com orde- nar correctament uns amaris de la cuina, el rebost, la roba o fins i tot com distribuir el garatge de casa.

Algunes famoses ja s'han beneficiat dels consells d'aquesta parella que basa l'ordenació de les coses a partir d'una classificació i utilitzant recipients, petits contenidors i caixes. Molts de nosaltres acabem de fer fa poc el canvi d'amari endreçant la roba d'estiu per donar-li ja el protagonisme a les peces de tardor i hivern. Sempre es complicat buidar un armari per tornar-lo a omplir i més en aquesta època quan la roba és més gran i gruixuda i ocupa molt més espai. Per tant, és un bon moment per deixar-nos aconsellar per professionals que estan molt acostumats a ordenar i evitar així el cas i el desordre. No només se segueix un patró estètic. Darrera hi ha una filosofia que és la de tenir l'imprescindible a qualsevol estança de la casa. No cal acumular gots o plats de totes mides i formes perquè realment si ens parem a pensar veurem que sempre utilitzem la mateixa vaixella. En canvi acumulem dins dels armaris tota mena d'estris que no fem servir mai. El mateix passa amb els armaris de la roba o amb els objectes del bany.

Per tant, el primer pas que hem de posar en pràctica és una selecció del que volem conservar i del que volem reciclar o llançar si no es pot aprofitar. Un cop dispo- sem del que ens volem quedar és sempre aconsellable endre- çar-lo i classificar-lo bé per materials o bé per colors. Així sempre que necessitem alguna cosa i obrim l'armari la tindrem més a l'abast. Podem basar-nos en categories o en colors. I el mateix podem fer a la nevera o en congelador. Podem tenir diferenciats els aliments i begudes i posar-los en petites safates o contenidors. Podem fer ús també de les eti- quetes tant en el cas de les caixes transparents com en les que no veiem l'interior. Sempre sabrem el que hi tenim guardat. La clas- sificació la podem fer en qualsevol espai que tinguem a casa per més petit que sigui. Des de l'in- terior de la nevera, al congelador, els armaris o els calaixos de la cuina. Tot és susceptible de tenir- ho ben ordenat.