S'ha acabat l'estiu, hem entrat a la tardor i d'aquí poc ja tindrem l'hivern i les baixes temperatures al damunt. Si disposem d'una piscina exterior i volem conservar-la en bon estat per a la propera temporada hem de tenir en compte una sèrie de consideracions. Les piscines descobertes necessiten una protecció i una cura especial. Un bon manteniment és fonamental per allargar la vida de la nostra piscina i tots els seus aparells i mecanismes.

Primer de tot si no hem buidat el vas de la piscina i volem conservar l'aigua en bon estat i evitar els fongs i altres microrganismes hem de prendre algunes mesures. L'aigua és evidentment un bé molt preuat i cada vegada més s'intenta conservar l'aigua d'una temporada a l'altre. El mercat disposa de molts productes que ens poden ajudar a aquesta funció. Cal evitar per sobre de tot que l'aigua faci malbé també alguns aparells i mecanismes i que aparegui tan odiat verdet en les parets de la piscina. Si apliquem convenientment algun dels molts productes que hi ha el mercat tindrem molt de guanyat. Els filtres són el cor de la piscina i una peça fonamental pel seu correcte funcionament. Per tant, també els haurem de tenir en perfectes condicions sigui quina sigui l'estació de l'any. Amb un correcte manteniment ens podem estalviar molts diners. Cal però també utilitzar productes adients i amb la garantia del fabricant. Els anomenats tractaments d'hivernació són fonamentals si volem tenir sempre una piscina acabada d'estrenar i a punt per quan arriba la temporada de bany. Una altra solució que trobem al mercat és el cobriment de la piscina. Existeixen diferents tipus de solucions que s'adapten sempre a les dimensions i forma de la nostra piscina.

En ocasions també podem aprofitar que la nostra piscina queda en desús temporament per fer-hi alguna renovació ja sigui en forma de pintura o substituir algun mecanisme o filtre. La tardor i l'hivern són mesos on molts arbres perden les seves fulles i això ens pot provocar algun maldecap si cauen a l'aigua. Per això és recomanable buscar alguna solució per cobrir la piscina durant aquesta època de l'any. Cal controlar també la temperatura de l'aigua -això s'ha de fer tot l'any- per així saber el nivell de pH i mantenir la piscina en perfectes condicions. Són consells que quan arribi l'època de tornar-se a banyar agrairem.

Però, i si volem mantenir en funcionament una piscina tot l'any independentment de l'època i la temperatura? I si la piscina és exterior? Doncs actualment hi ha en el mercat moltes estructures per cobrir la nostra pisicina i disfrutar-la sense problemes els 365 dies de l'any.

Els especialistes expliquen que tenim diferents opcions. D'una banda, les anomenades cobertes que ens cobreixen l'aigua per conservar-la i les cobertes per tenir una piscina molts dies a l'any. Tenim les cobertes telescòpiques que no necessiten instal·lació de raïls; la coberta modular que habitualment està fabricada amb alumini i policarbonat, el que permet que siguin molt flexibles a l'hora de col·locar i que a més el seu cost econòmic sigui bastant reduït; llavors trobem la coberta alta amb un cost més elevat ja que llavors ens permet fer una piscina climatitzada i ara sí disfrutar-la tot l'any amb garanties; el mercat també ofereix la possibilitat de les cobertes fixes per tenir la piscina assegurada tot l'any i a més a l'estiu és de molt fàcil desmontatge; i llavors tenim les cobertes de fusta que són perfectes per aquells propietaris que vulguin disfrutar de la seva piscina sense preocupar-se del temps que faci.