Buscar l'equilibri perfecte entre el mobiliari i els colors és fonamental per sentir-nos còmode a casa nostra. Hem de fer una bona tria dels materials i també pensar la distribució que volem de cada estança per fer de la nostra llar un lloc ideal. Estar a casa ens agrada sempre que ens hi sentim còmodes. Sense anar més lluny, degut a la pandèmia ens hem vist tots plegats a estar-nos a casa molts dies. Un estudi de www.thyssenkrupp-homesolutions.es sosté que set de cada deu espanyols no s'han sentit còmodes a casa durant el confinament. I com s'ha traduït això? Doncs que s'han disparat els projectes de millora i reforma de moltes llars.

Un objectiu comú és estar el millor possible portes endins. Per això molta gent ha aprofitat aquests dar­rers mesos per posar en pràctica obres de millora o almenys de renovació. Canviar alguns detalls de casa nostra ens pot donar un altre aire i veure-ho tot diferent i des d'una altre perspectiva. Segons les dades que disposa Thyssenkrupp-homesolutions les obres de millora de les llars espanyoles han augmentat un 43 per cent respecte al mateix periode estival de l'any anterior, essent Madrid amb un 20 per cent i Bacelona amb un 15 on s'han donat més permisos d'obres. Molts ciutadans hem hagut de treballar i passar tot el dia a casa. Per això ens hem cansat de veure sempre el mateix i hem comprovat com algunes habitacions i estances els hi cal des d'una capa de pintura a una renovació del mobiliari.

La sala d'estar, la cuina i els banys per aquest ordre són els espais de la nostra casa que més reformem. El que busquem és bàsicament guanyar espai a la sala d'estar, on hem passat moltes estones mentre no podíem sortir de casa. Per això algunes reformes consisteixen a reduir la mida d'alguna altra habitació per poder fer més gran el menjador, per exemple. També busquem fer més gran la cuina i disposar de mobles i electrodomèstics més funcionals. Qui no ha passat moltes hores a la cuina durant el confinament? A tots ens ha acabat sortint la vena de cuiner o de pastisser. I finalment el bany. Entre els motius principals de reformar la cambra de bany és canviar la banyera per una dutxa. És molt més pràctic i ens permet també un gran estalvi en el consum de l'aigua. Però no tot han de ser obres de gran envergadura. Simplement canviant la il·luminació d'algun punt de la casa, o canviant els mobles i introduint algun altre color pot fer que veiem una casa totalment diferent.