El grup d’empreses Soler & Palau ha aturat parcialment la seva producció d'avui, després d’un problema informàtic que des del matí d'ahir dijous ha afectat als seus centres no només de Catalunya sinó també a la resta de factories que tenen a Europa i el planeta. El problema ha afectat les tasques informàticament dependents i l’empresa ha exigit als seus treballadors i col·laboradors que no s’utilitzi el servei telemàtic, tot i que el correu electrònic del grup ha seguit funcionant.

Els treballadors que facin festa aquest divendres l’enllaçaran amb el pont de la Puríssima, però s’espera que dimecres pugui reprendre’s l’activitat total, tal com ja estava previst prèviament. Les empreses queconformen el grup de S&P podran seguir treballant segons quina sigui la seva vinculació amb el sistema informàtic. Dijous va produir-se un cert caos en l’activitat de l’empresa, però la major part de les tasques es van poder seguir desenvolupant.

Encara que oficialment no s’ha informat dels motius d’aquesta aturada, treballadors de l’empresa especulen amb un atac informàtic, com el que fa unes setmanes va patir l’empresa cervesera barcelonina Damm, i que es va atribuir a un segrest de documents i arxius, que només es poden recuperar després del pagament d’un rescat.