La Casa Santa Elena de Solius va acollir dimarts una reunió dels arxiprestes del bisbat de Girona, amb la reactivació de les parròquies i el treball sinodal com a principals eixos de la trobada.

Segons informa el Bisbat, l’acte va començar amb la intervenció de l’administrador diocesà, Lluís Suñer, que va informar de la situació de la diòcesi. A continuació, cada arxipreste va explicar com estan vivint els moments actuals de postpandèmia. En general es va constatar una davallada de participació en les celebracions litúrgiques i la manca de relleu en alguns serveis, però en canvi es va remarcar l’optimisme i l’esperança que s’ha generat gràcies als treballs sinodals. També es va parlar de la represa de les activitats aturades per la pandèmia.

Pel que fa a la fase diocesana del Sínode, Joan Amich va fer un informe de les aportacions rebudes durant aquests mesos. Posteriorment, Joaquim Giol va presentar els guanys i pèrdues del Bisbat durant els últims deu anys i el delegat de Mitjans, Xavier Roca, va parlar de diverses qüestions.