Unes setanta persones van participar, diumenge passat, en una de les jornades commemoratives per celebrar els 1.100 anys del monestir benedictí de Sant Llorenç de Sous, a la Garrotxa.

Segons explica el bisbat de Girona, el programa va començar amb una missa a l’església actual, en la qual es va recordar especialment el bisbe Francesc Pardo, així com els monjos que van residir a l’abadia. Tot seguit, i amb motiu dels deu anys de la inauguració del monument 7 Monjos, obra de l’artista Duaita Prats, es va descobrir una rèplica de l’escultura original, que es troba a l’entrada del santuari de la Mare de Déu del Mont i que commemora els 700 anys de l’acabament de la construcció del santuari a càrrec dels religiosos de l’abadia situada uns centenars de metres més avall. L’acte va comptar amb la presentació del professor de la UdG Joaquim Tremoleda, comissari del 1.100 anys.

A continuació, la Capella de Música de la Catedral de Girona, dirigida per Frederic Pujol, mestre de capella i organista de la catedral, va oferir un concert de cant gregorià a la Sala Capitular. La jornada va acabar amb un dinar de germanor.