El Santuari dels Àngels, situat al terme municipal de Sant Martí Vell, va celebrar fa uns dies la festa de la Mare de Déu dels Àngels, segons informa el Bisbat de Girona. Al migdia es va oficiar una missa presidida per mossèn Joquim Giol, que va estar concelebrada per mossèn Sebastià Aupí i el diaca Joan Robé, delegat episcopal de Pelegrinatges i Santuaris.

Entre els fidels que van omplir l’església, hi havia moltes persones que portaven el nom de l’advocació (Àngels, Àngela, Angelina ...) que tradicionalment pugen el dia de l’aplec. Un cop acabada la missa, es van dirigir al cambril per venerar la imatge i oferir un ciri a la sala de llantions.

Sardanes i pelegrinatges

A més, posteriorment també es va celebrar una ballada de sardanes a càrrec de la Flama de Farners. Durant tot el dia el santuari va ser visitat per pelegrins propers al santuari, molts d’ells procedents de la ciutat de Girona.

Segons assenyalen des del Bisbat, la història d’aquest temple va començar l’any 1409, quan uns veïns de la zona van descobrir en aquest indret, que aleshores era conegut com a «Puig Alt» o de «Pujols», una imatge de la Mare de Déu.