El papa Francesc considera que els migrants i refugiats revitalitzen les comunitats que els acullen i ha animat les societats a què els fomentin una major participació, en un vídeo gravat en el marc de la 108a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat (JMJ) que se celebrarà el dia 25 de setembre.

«La diversitat d’expressions de fe i devocions és una oportunitat per a créixer en catolicitat», diu el papa Francesc en el seu cinquè vídeo de la campanya de comunicació promoguda per la Secció de Migrants i Refugiats.

Jorge Bergoglio destaca com la presència d’immigrants i refugiats està revitalitzant les comunitats eclesiàstiques on són acollits i es pregunta: «Com podem fer que els migrants i els refugiats participin més en les nostres comunitats?».

Seguidament, diversos feligresos responen amb els seus testimoniatges i evidencien com parròquies com la de Santa María del Llac (Colòmbia) i La nostra Senyora de Lorda (els Estats Units) són exemples de convivència entre religions i d’enriquiment.

Entre les propostes que llancen els fidels en el vídeo es troben les de tractar les persones migrades com a iguals, treballant junts i no considerant-los ciutadans de segona categoria», afavorir «la seva participació activa» en les comunitats d’acollida o crear «comunitats receptives, acollidores i que inspirin confiança».