El papa Francesc beatificarà demà Joan Pau I a la plaça de Sant Pere, de manera que es convertirà en el cinquè Papa del segle XX que arriba als altars, després de Pius X, Joan XXIII, Pau VI i Joan Pau II.

Francesc va aprovar l’octubre de l’any passat el miracle necessari per a la beatificació de Joan Pau I, el pontificat del qual va durar només 33 dies, essent un dels més breus de la història. El miracle (pas necessari per a la beatificació) és la curació extraordinària d’una nena argentina d’onze anys que patia una forma greu d’encefalopatia.

Joan Pau I va ser el primer Papa nascut en el segle XX i també l’últim a morir en aquest segle. Així mateix, és l’últim pontífex italià fins avui i l’últim d’una llarga successió ininterrompuda de papes italians al llarg de més de quatre segles, iniciada amb Climent VII el 1523. Després de la seva sobtada mort, el va succeir el cardenal polonès Karol Wojtyla, que va adoptar el nom de Joan Pau II.

Va ser declarat Servidor de Déu pel seu successor, Joan Pau II, el 23 de novembre de 2003, el primer pas en el camí a la santedat. Francesc va confirmar les seves virtuts heroiques el 8 de novembre de 2017.