El gat és un dels animals més nets i atents a la seva higiene i per aquest motiu no és d'estranyar que les boles de pèls sigui una de les principals fonts de problemes, fins i tot, requerint atenció del seu veterinari.

En principi, l'acció de llepar-se els cabells per mantenir-se nets no hauria d'implicar problemes, però algunes vegades pot desencadenar tos constant, vòmits i pèrdua de pes. Les races felines més propenses són aquelles de pèl llarg, encara que les boles de pèl poden afectar qualsevol gat.

Com posar-hi remei i prevenir conseqüències més greus? Per molt que raspallem al nostre gat sempre quedaran pèls que aniran a l'estómac, això és una cosa normal i l'animal per si mateix hauria de ser capaç d'expulsar-los sense més dificultat.

El que sí que es pot prevenir amb un raspallat diari és evitar les obstruccions a l'estómac que són les que provoquen els malestars posteriors. Fes-ho unes tres vegades al dia i pren-lo per costum. Pot ser que al principi el gat s'hi resisteixi, però és la millor opció per evitar mals majors.