Gràcies a un documental realitzat per la BBC per veterinaris i investigadors britànics s'ha comprovat que els gossos són la mascota més fidel. La prova s'ha basat en la secreció d'oxitocina, l'anomenada "hormona de l'amor".

Els gossos sempre se'ls havia vist com el millor amic de l'ésser humà i així ho han confirmat diversos experts amb l'ajuda de deu gossos i deu gats. Deu minuts de joc amb els seus amos i una mostra de saliva a varis d'aquests animals van ser suficients per mesurar el volum dels nivells d'oxitocina, la gran causant de l'hormona de l'amor.

Els resultats van mostrar que els gossos tenen un increment de l'oxitocina del 57,2% mentre que els gats no generen més que el 12%, per la qual cosa la diferència és més que evident. Això ha demostrat que els gossos descarreguen un nivell més alt d'oxitocina que els gats quan mantenen contacte amb els seus amos i gràcies a això s'ha arribat a la conclusió que un gos estima més el seu amo que no pas un felí.

L'estudi no ha deixat indiferent ningú, ja que si els gossos ja se'ls qualificava com la mascota més afectuosa, aquest estudi ho constata i a més amb una base científica.