03 de juny de 2016
03.06.2016

Com protegir la teva mascota de la calor d'aquest estiu

Evitar donar-li menjar a les hores més caloroses

18.07.2016 | 07:04
Com protegir la teva mascota de la calor d'aquest estiu

Ara que arriba el bon temps, la calor i el sol comencen a fer de les seves, hem de prestar especial atenció a les nostres mascotes. Els animals són igual de sensibles que els humans a la calor i la deshidratació. No obstant, no tenen les mateixes capacitats de sudoració, pel que tenen més dificultats per regular la seva temperatura corporal.

És per això que hem de prendre una sèrie de mesures perquè les nostres mascotes no pateixin un cop de calor o erupcions. Perquè això no et passi, et donem una sèrie de consells que t'ajudaran a protegir la teva mascota de la calor aquest estiu.

1. No surtis a passejar amb el teu gos durant les hores de més calor. Els gossos necessiten fer exercici, però per molt que et demani sortir al carrer al migdia, no ho facis. Evita passejar el teu gos entre les 11 del matí i les quatre de la tarda. És millor fer-ho a primera hora del matí o al vespre. Si no pots evitar passejar al migdia, fes-ho per l'ombra i durant poc temps.

2. Retalla el pèl de la teva mascota, però no li deixis massa curt. El pèl protegeix les mascotes de les inclemències climatològiques, tant del fred com de la calor (actua com a protector solar) i per tant no és aconsellable rapar del tot les nostres mascotes en època estival.

3. No deixis a la teva mascota al cotxe, especialment en un dia calorós. Haver de recordar això pot semblar una ximpleria, però aquesta és la causa que un gran nombre d'animals de companyia morin cada estiu a casa nostra. Diversos estudis han demostrat que la temperatura de l'interior d'un cotxe al sol a l'estiu pot ser la mateixa que la d'un forn.

4. Procura que la teva mascota tingui aigua fresca al seu abast, encara que no faci calor. Els gossos i els gats poden sobreviure a la falta de menjar, però no a la deshidratació. L'aigua s'ha de canviar de tant en tant perquè estigui neta i fresca.

5. Si vas de viatge amb la teva mascota, procura que el vehicle estigui ben ventilat. També és important realitzar diverses parades perquè l'animal pugui sortir i airejar-se. A més, porta tovalloles humides i aigua de sobres per si la teva mascota necessita refrescar-se.

6. Refresca el cap i el coll de la teva mascota amb aigua si veus que passa molta calor.

7. Evita que la teva mascota realitzi exercici els dies de molta calor. Tant és que sigui en les hores més caloroses o a última hora de la tarda, els animals no haurien de realitzar una activitat excessiva en l'època estival per evitar possibles ensurts.

8. Dóna-li menjar al matí o a la nit. Si alimentes a la teva mascota durant les hores menys caloroses del dia, l'ajudaràs a fer millor la digestió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook