03 de agost de 2016
03.08.2016

Per què són tan independents els gats?

Al contrari dels gossos, els gats no senten als seus amos com a part d'un entorn segur i protector

08.08.2016 | 07:18
Per què són tan independents els gats?

Els gats domèstics, al contrari del que succeeix amb els gossos, es comporten de forma autònoma pel que fa als humans amb els quals conviuen. No obstant això, encara no està clar el motiu pel qual això succeeix.

La relació entre els éssers humans i els felins pel que fa a termes de protecció i seguretat es refereix, difereix entre el que senten els gossos i els gats, així ha estat com ha conclòs un estudi realitzat per un equip d'experts en veterinària conductual de l' escola de Ciències de la Vida de la Universitat de Lincoln (Regne Unit). L'experiment va analitzar la quantitat de contactes que buscava el gat, el seu comportament passiu i signes de sofriment provocats per l'absència de l'amo.

Després de l'anàlisi, els experts van confirmar que mentre els gossos perceben als seus amos com a part d'un entorn en què sentir-se segurs, els gats no senten aquest refugi protector, el que fa que siguin més independents. Per això, i tot i que al gat li satisfaci interactuar amb el seu amo, el felí no depèn d'ell per sentir-se segur en l'entorn que es trobi.

L'equip d'investigadors va avaluar la quantitat de contactes que buscava el felí, el seu comportament passiu i signes de sofriments provocats per l'absència de l'amo. Daniel Mills, líder de l'estudi, ha assenyalat que "tot i que els nostres gats eren més vocals amb l'amo que amb el estrany al deixar-los amb l'altra persona, no vam veure cap evidència addicional que suggereixi que la unió entre un gat i el seu amo era d'un vincle segur ".

Per a un altre grup d'experts, la independència dels gats deriva que els seus instints previs a la domesticació encara romanen actius en els seus gens. Conegut com l'instint de autopreservació, fa que els gats siguin desconfiats dels estranys i allunyar-se dels quan inicialment els coneix.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook