Els Mossos d'Esquadra han detingut un home que es va accidentar amb una taxa d'alcohol més del triple de la màxima permesa a l'àrea servei de l'autopista a Riudellots de la Selva.

L'arrestat és un ciutadà francès, de de 66 anys i amb domicili a La Cledelle (França). Ha quedat detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària, per conduir amb una taxa d'alcohol penalment punible després d'accidentar-se.

Tot es remunta a aquest diumenge passat, quan agents dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona cap a dos quarts de set de la tarda estaven a l'Àrea de Servei del Gironès, situada al punt quilomètric 71.5, de l'autopista AP-7, dins el terme municipal de Riudellots de la Selva.

Els agents van comprovar que una autocaravana, maniobrant a dins de l'àrea, havia impactat amb un turisme. Els Mossos van veure que només hi havia danys materials i que el conductor de l'autocaravana podia trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques.

En fer-li la prova d'alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0,89 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, més de tres vegades per sobre del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0,25 mg/l.

Per aquest motiu, se'l va detenir com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l'alcohol.

El detingut va passar ahir a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.