Una protectora mallorquina ha denunciat que un dels animals que ha acollit va ser ruixat amb salfumant, el que li va ocasionar cremades a les potes, l'esquena, la llengua i la gola. En un post a Facebook, la Protectora Moixons i Moixonies, explica: «Al pobre Joan un individu, veí de la zona des de fa pocs anys, el va ruixar amb salfumant perquè era a les escales que accedeixen a la seva terrassa», expliquen des de l'associació. «Encara no ho hem pogut digerir, ni podrem fer-ho», diuen.

Els fets van passar dilluns passat i, va ser una voluntària la que va trobar al gat llepant-se escumant per la boca. Gràcies a la seva ràpida actuació i la dels veterinaris, no es tem per la vida de l'animal. La Policia Local, alertada pel veterinari, també va acudir a la zona per investigar els fets.

A Bunyola, com passa en alguns municipis gironins, les colònies de gats es gestionen a través d'un projecte pel qual primer els capturen, després els esterilitzen i, finalment, els deixen anar. Els voluntaris són els que tenen cura dels animals al carrer.