28 de febrer de 2020
28.02.2020

Rehabilitar mascotes amb una cinta de córrer dins l'aigua

Una clínica catalana aposta per aquest servei d'hidroteràpia pioner per a animals

28.02.2020 | 00:29
Un gos fent rehabilitació en un tanc d'aigua calenta.

Rehabilitar mascotes amb una cinta de córrer submergida en aigua. Una clínica de Riudoms (Baix Camp) aposta per aquesta innovadora tècnica de rehabilitació d'animals de companyia, ja coneguda per Europa, però molt poc tractada a Catalunya.

Aquesta singular fisioteràpia fent ús d'una cinta subaquàtica serveix per tractar lesions, artrosi i fins i tot obesitat, intentant suplir l'ús abusiu de fàrmacs. Els animals caminen sobre la cinta, muntada dins d'un tanc, que s'omple amb aigua climatitzada. «Entren desconfiats, però noten les millores des de la primera sessió, els gossos s'ho passen molt bé, els gats potser no tant», bromeja una veterinària del centre.

En Jazz té quatre anys d'edat, però ja pateix un principi d'artrosi arran d'uns problemes al maluc. Per tractar-ho fa sessions de rehabilitació, que inclouen un treball d'exercicis a l'exterior i després una caminada aquàtica dins del tanc, que respon al nom tècnic d'aquatred, dissenyat específicament per al sector de la fisioteràpia canina.

Equipat amb una armilla, el gos entra dins la petita piscina. Té capacitat per a 900 litres, però només s'omple fins a cert nivell, just cobrir les dolències de l'animal. No es tracta que nedi. L'objectiu és «reeducar-lo a caminar», aprofitant l'alliberament de pes que aporta l'aigua. Mireia Sanz, veterinària especialista en fisioteràpia, assegura que els resultats de la teràpia ja es poden notar des de la primera sessió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook