Tot i que a molts amos els agrada premiar i mimar les seves mascotes amb el menjar, és ben sabut que hi ha coses que els animals han d'evitar menjar costi el que costi. Alguns dels aliments que detallem a continuació podrien fer emmalaltir o fins i tot matar els nostres gossos, gats o aus.

1. Xocolata

Conté teobromina, un alcaloide molt semblant a la cafeïna que pot ser molt perillós per als gossos. Un consum excessiu de teobromina pot provocar en aquests animals una acceleració del ritme cardíac, nerviosisme, vòmits, diarrea i fins i tot la mort.

2. All i ceba

Grans quantitats d'all en pols o de ceba poden provocar anèmia i problemes gastrointestinals a les nostres mascotes, especialment als nostres amics felins. El culpable és el tiosulfat, un compost químic d'origen natural però difícil de processar per als gossos i els gats. La ceba conté a més disulfurs, cosa que casa un dany permanent als glòbuls vermells dels nostres animals.

3. Alvocat

Aquest tipus de fruites contenen una substància, anomenada Persin, que pot danyar el cor i els pulmons dels gossos i gats. A més, el seu alt contingut en greix els pot ocasionar algun problema digestiu.

4. Ossos

Encara que els gossos i els ossos sembla que sempre van units, no és aconsellable deixar que els mengin. Els ossos poden arribar a provocar lesions a la boca, dents trencades, hemorràgies greus al recte o fins i tot poden quedar atrapats a l'estómac.

5. Mongetes seques, sense coure

Les mongetes seques són un mos molt nutritiu i saborós per als nostres ocells, però el que molts no saben és que necessiten ser remullats i cuinats primer. La grana seca conté inhibidors de l'enzim que poden bloquejar la capacitat del cos de manejar cert tipus de nutrients. També poden tenir hemaglutinina, una substància que pot tenir efectes tòxics.

6. Cervesa

L'alcohol en general és extremadament tòxic per a les nostres mascotes. Quelcom evident ja que en tenir un cos més petit el seu metabolisme no processa l'alcohol igual que el de les persones.

7. Raïms i panses

Oblida't de celebrar el Cap d'Any amb les teves mascotes. Els raïms contenen una toxina que pot causar als gossos i gats greus danys al fetge i al ronyó.

8. Nous de Macadamia

Aquest fruit sec afecta de manera desmesurada el sistema nerviós dels animals. Contenen una toxina desconeguda que causa debilitat i rigidesa a les potes, a més d'afectar també els seus músculs.

9. Patates

Ni fregides, ni de bossa, ni de cap manera. Les patates contenen oxalats, uns àcids que alteren el sistema digestiu i el tracte urinari dels animals.

10. Peix cru

Res de donar als gats peix sense cuinar. En grans quantitats pot provocar una carència de tiamina, cosa que es tradueix en una pèrdua de gana i convulsions per als nostres amics felins.