Viatjar amb el teu company pelut a vegades sol ser difícil, per les restriccions d'alguns establiments i companyies. Un problema amb el qual Renfe està treballant i que ja serà possible.

La companyia ferroviària permetrà als usuaris viatjar amb els seus gossos. Fins ara es permetien els viatges amb gossos de fins a 10 quilos de pes, una condició que s'estendrà als gossos amb un pes màxim de 40 quilos.

Per això, Renfe ha anunciat que aquest 13 de setembre s'iniciaran una sèrie de proves pilot perquè aquests companys peluts puguin viatjar sense necessitat que pesin menys de 10 quilos. Una prova que es farà a la línia Madrid - Barcelona i tindrà una duració de tres mesos.

Tot i això, només es podran portar com a màxim dos gossos per tren, en un sol cotxe i en un espai fix de dues places determinades. I també quedaran exclosos d'aquesta prova pilot els gossos de menys de 10 quilos, pels quals ja existeix una normativa que pots consultar a la pàgina oficial de Renfe.

Quins gossos podran pujar al tren?

Els gossos que podran viatjar tant en AVE com en Llarga Distància són: Beagle, Bichón, Boxer, Bull Terrier, Bulldog, Canitxe, Carlí, Chow-Chow, Cocker, Collie, Dàlmata, Llebrer, Golden retrevier, Husky Siberià, Pastor alemany, Pequinès, Pointer, Pomerania, Rottweiler, Schnauzer, Setter, Shar pei, Terrier i Yorkshire.

La normativa exclou a dues races de gossos: les races gegants (més de 40 quilos) i els de ments de 10 quilos. Aquestes són: Dogo de Burdeos, Gran Danès, Mastí Espanyol, Sant Bernardo, Tosa Inu, Terranova o Bullmastiff, que solen pesar més de 60 quilos.