Deixar sola la teva mascota et pot suposar 10.000 euros de multa

La nova llei de 'Benestar Animal' porta novetats sancionadores per protegir als animals de companyia

Els propietaris de mascotes s'enfronten a sancions que poden arribar fins als 10.000 euros si els animals de companyia romanen durant molt de temps sols a casa. La nova llei de 'Benestar Animal' comporta diversos canvis significatius, com ara l'exigència d'assegurança per a mascotes i l'obligatorietat d'un curs de formació per a amos de gossos. A més, la llei estableix límits específics per al temps que els animals poden passar sols a casa sense atenció humana, una mesura sorprenent que impactarà en la manera com cuidem les nostres mascotes.

La llei de 'Benestar Animal' 7/2023, publicada en el BOE el 29 de març del 2023, estableix que deixar gossos i gats sols a casa per períodes prolongats podria posar en risc la seva salut i benestar. Per abordar aquesta preocupació, la llei regula el temps que aquests animals poden passar sense atenció humana. Incomplir aquestes regulacions pot suposar multes que oscil·len entre els 500 i els 10.000 euros.

Segons l'article 27 de la nova llei de 'Benestar Animal', s'estableix que qualsevol animal de companyia no es pot quedar sol a casa durant un període de temps més extens de l'estipulat per la nova normativa. En el cas dels gossos no poden estar durant més de 24 hores sols i en el cas dels gats es pot allargar fins a les 72 hores. Tot i això, s'estableix una excepció per als gossos pastors, que podran superar el límit de 24 hores si compten amb un localitzador GPS i un refugi apropiat.