La higiene canina és una tasca que tot amo responsable ha de tenir en compte. Dins aquestes rutines de neteja, la cura de les orelles es destaca com a essencial. Per a aquells que es pregunten com netejar les orelles a un gos, tenim una guia completa que no només es basa en la higiene bàsica, sinó també en el benestar del teu company pelut.

Les orelles d'un gos són essencialment el radar. Sensibles i propenses a embrutar-se, necessiten una revisió i cura periòdica. De la mateixa manera que ens preocupem per les ungles, les dents i els ulls, les orelles també requereixen atenció. Però, cada quant de temps és ideal?

Freqüència Ideal Per a la Neteja de les Orelles

No tots els gossos són iguals, i l'ambient on viu el teu gos, el tipus d'orelles que posseeix i fins i tot, el clima poden influir en la freqüència amb què hauries de netejar les orelles. Per exemple, gossos amb orelles peludes o llargues tendeixen a acumular més cera, necessitant més atenció. Tot i això, en termes generals, netejar les orelles un cop a la setmana sol ser adequat per a un caní amb orelles sanes. Si la teva mascota està sota tractament veterinari, segueix les recomanacions del seu especialista.

La Guia Pas a Pas Sobre Com Netejar les Orelles a un Gos

  •  Preparatius: Abans d'iniciar, reuneix gases, bastonets de nadó i un netejador òtic o sèrum fisiològic. Evita cotó o paper, ja que es poden descompondre a l'oïda del gos i causar problemes.
  • Preparació del Terreny: Aclareix l'àrea al voltant de l'orella traient els cabells morts. Els pèls interns poden ser retirats sense causar dolor
  • Humidificació: Mulla la gasa amb el netejador auricular o sèrum. Alguns productes requereixen aplicació directa a l'oïda; en aquest cas, seguiu les instruccions de l'etiquetatge.
  •  Neteja externa: Amb delicadesa, utilitza la gasa per netejar els plecs externs de l'oïda. Si notes molta brutícia a la gasa, reemplaça-la i evita fer servir la mateixa gasa per a les dues orelles.
  • Atenció als detalls: Els bastonets són ideals per arribar a zones complicades de l'oïda. No obstant això, mai introdueixis el bastonet al canal auditiu intern; fes-lo servir només en els plecs externs.

Compte amb els bastonets de les orelles INFORMACIÓN

  • Eixugat Final: Després de netejar, assegura't d'eixugar les orelles amb una gasa neta. Una oïda humida pot ser un brou de cultiu per a infeccions.
  • Recompensa: Després del procés, premia el teu gos amb carícies, paraules encoratjadores i, per què no, una llaminadura.

Recorda, conèixer com netejar les orelles a un gos és essencial per garantir una vida saludable i feliç per a la teva mascota. I si tens dubtes, sempre consulta un professional veterinari. Fins a la propera neteja!