Des del curs 2015-2016 el nombre de matriculats en un màster ha augmentat en un 45% aproximadament, segons dades del Ministeri d’Universitats del Govern. I és que el fet d’estudiar un màster és un valor afegit a l’hora de trobar feina. Tal com assegura el Baròmetre d’ocupabilitat i ocupació universitaris, el 50% de les persones que finalitzen un màster solen trobar feina en els sis mesos posteriors. Encara que avui dia les branques de ciències socials i jurídiques són les més elegides pels estudiants de màster, cada vegada és més àmplia l’oferta d’especialitzacions. Aquests són els màsters que més sortides professionals oferiran els pròxims anys:

‘Project Management’

Es tracta d’un dels màsters més sol·licitats per les empreses actualment. Aquesta especialització està destinada a formar futurs directius capaços de dirigir, d’organitzar, de planificar i de controlar projectes de certa complexitat i de caràcter global. 

Màster en Bioinformàtica

La bioinformàtica és una de les àrees més emergents en el sector de la salut. El continu desenvolupament de la tecnologia requereix l’aparició de noves professions destinades a la gestió de dades i a la transferència dels resultats a la pràctica clínica.

Energies Renovables

L’emergència climàtica que amenaça el planeta exigeix, més que mai, la formació de professionals que puguin dissenyar, gestionar i dirigir projectes de generació elèctrica basats en les energies renovables. Sens dubte, una de les àrees laborals amb més futur.

Anàlisi de dades

Un màster dissenyat per a professionals que tinguin vocació per l’àmbit de les TIC. Els estudiants que el portin a terme aprendran a aplicar les tecnologies de la ciència de dades i el machine learning i a liderar projectes relacionats amb el big data. 

Transformació digital

La transformació digital s’ha convertit en una necessitat per a les empreses. L’objectiu del màster és oferir les tècniques per identificar oportunitats de mercat, potenciar l’automatització dels processos, augmentar la productivitat i millorar l’experiència del client.

‘Business Analytics’

Un título pensado para profesionales que se dedican al área de negocio. Se trata de una formación cuyo objetivo es conocer las herramientas para profundizar en el análisis y la ciencia de datos con un enfoque empresarial. Los alumnos aprenden a desarrollar sus habilidades analíticas y a interpretar datos. 

‘Start-up Administration’

El 5% de las empresas creadas entre el 2015 y el 2020 son start-ups. Es por ello que tiene más sentido que nunca realizar un máster en el que se adquieran las herramientas necesarias para crear, desarrollar y lanzar start-ups. Una formación ideal para aquellos que busquen emprender un nuevo negocio.

Fisioterapia respiratoria

Factores como los crecientes niveles de contaminación en el aire, o las consecuencias patológicas que ha comportado la covid-19 para una parte de la población, hace más necesaria que nunca una formación especializada en técnicas y herramientas para tratar a pacientes con patologías respiratorias. 

Máster en Industria 4.0

Un máster pensado para formar a los líderes de la nueva revolución industrial. Una especialización que se enfoca en la transformación digital dentro del ámbito industrial. La industria 4.0 se centra en aspectos como la interconectividad, la automatización, el aprendizaje automatizado y los datos en tiempo real. 

Máster en ciberseguridad

Cada vez es mayor la cantidad de información que circula por la red, desde datos personales, operaciones bancarias, informes privados, etc. De hecho, los ciberataques son una creciente amenaza global. En este contexto, la ciberseguridad se ha convertido en una necesidad que requiere de expertos.