El Premi Pime reconeix aspectes essencials de la contribució a la societat i l’economia de les pimes, que conformen el 99,8% del teixit empresarial d’Espanya: creació d’ocupació, amb especial atenció als llocs de treball indefinits; impuls del talent a través de la formació; l’activitat internacional, fixantse en l’evolució de les exportacions i l’obertura a nous mercats; les iniciatives d’innovació i digitalització i els projectes socialment responsables.Madrid amb 125 empreses inscrites; Bizkaia amb 86; i Valladolid amb 75, són els territoris que presenten, segons el nombre d’inscrits, la participació més alta. El Premi Pime de l’Any és una distinció que es convoca en 50 províncies i la ciutat autònoma de Ceuta i compta amb la participació de 50 Cambres de Comerç territorials, 13 Direccions Territorials del Banco Santander i les principals capçaleres de la premsa espanyola. Els pròxims dies començaran les reunions dels jurats provincials que decidiran, entre tots els candidats, cinc guanyadors: Premi Provincial Pime de l’Any, Accèssit d’Internacionalització, Accèssit de Formació i Ocupació, Accèssit d’Innovació i Digitalització i Accèssit d’Empresa Sostenible. Els guanyadors provincials concorreran al Premi Nacional Pime de l’Any 2022, que es decidirà durant el primer trimestre de l’any que ve. També optaran al Premi Nacional, en les seves respectives categories, els guanyadors dels quatre accèssits.

L’objectiu és posar en valor la feina de les petites i mitjanes empreses


7.440 Pimes des de la creació del Premi

Com a reconeixement ja consolidat, a l’anterior edició del Premi Pime de l’Any, s’hi van inscriure un total de 1.770 empreses de les 50 províncies i la Ciutat Autònoma de Ceuta, i es va comptar amb la participació de 50 Cambres de Comerç territorials i les 13 direccions Territorials de Banco Santander.

Empreses guardonades

Sa Majestat el Rei va entregar el Premi Nacional Pime de l’Any 2021 a l’empresa Seabery Augmented Technology, de Huelva, dedicada al desenvolupament de tecnologies educatives basades en simulació amb realitat augmentada i virtual. També es van entregar els accèssits nacionals: d’Internacionalització, a Yurrita e Hijos de Guipúscoa; Innovació i Digitalització, a Pigchamp Pro Europa de Segòvia; Formació i Ocupació, a Kimitec d’Almeria; i Empresa Responsable, a Teiga TMI, de la Corunya. L’Institut de Medicina Genòmica S.L de València va obtenir la Menció Especial “Reinvenció COVID”, que reconeix la resiliència de les empreses davant de la pandèmia. Des del 2017, any del seu llançament, ja són 7.436 pimes les que han participat en aquest certamen.