Mor Emili Ayats, referent de l’oftalmologia a Girona en les últimes dècades

L’oftalmòleg Emili Ayats i Padrosa va morir ahir a Girona a l’edat de 71 anys, després d’una malaltia de llarga durada. Especialista en cirurgia de cataracta i del cristal·lí, un cop es va haver format a Barcelona, va treballar a l’hospital Clínic i, el 1990, va potenciar el seu esperit emprenedor amb la fundació de l’Institut d’Oftalmologia Clínica Girona juntament amb la doctora Teresa Teixidor.



Emotiu homenatge de Fontajau a Laia Palau

Laia Palau ha rebut aquest vespre, durant el descans del primer partit de lliga entre l'Spar Girona i el València, un emotiu homenatge per part de l'Uni i del públic de Fontajau. La base es va retirar l'estiu passat deixant enrere un palmarès excepcional. A Girona hi ha jugat els darrers anys de la seva carrera i ara n'és la directora esportiva. 



Neix una empresa especialitzada en vins exclusius gestionada des de Girona

Girona és el punt de comandament d'Insolity, una empresa que està en funcionament des de fa poc més de dos mesos i que neix de Primeras Marcas, distribuïdora de marques prèmium de vins i destil·lats.



Dos policies de Cassà i un ciutadà salven la vida a un home que havia entrat en parada cardíaca

Dos policies de Cassà i un ciutadà han salvat la vida a un veí del poble que havia entrat en parada cardíaca. Les maniobres de reanimació d'un veí i l'ús del desfibril·lador van aconseguir recuperar l'home d'edat avançada. Aquest avui ha visitat els agents i els ha agraït l'actuació.



La detenció d’un reincident fa baixar gairebé un 80% els delictes de robatori a Banyoles

La Junta de Seguretat Local de Banyoles ha donat a conèixer que les dades de fets delictius a la ciutat indiquen que s’estabilitzen, retornant a nivells similars als d’anys anteriors. Segons els responsables de la seguretat ciutadana, els fets delictius han baixat un 79% i ho atribueixen a la detenció i posterior ingrés a presó del presumpte delinqüent reincident que va actuar repetidament durant els primers mesos d’aquest any, que ha fet baixar un 79% aquests delictes.