La funció d'aquest modern dispositiu de seguretat és protegir els ocupants d'un vehicle en cas d'accident. En cas d'impacte, sempre que s'utilitzi amb els cinturons de seguretat pirotècnics, l'airbag, o coixí de seguretat:

Evita els possibles impactes contra el volant, el quadre de comandament i el parabrisa.

Protegeix dels efectes de l'impacte de vidres provinents del parabrisa.

Redueix el risc de lesions cervicals. L'airbag s'infla en mil·lèsimes de segon en cas de col·lisió frontal. El seu mecanisme entra en funcionament quan s'activen els sensors de desacceleració.

Després d'un accident, cal canviar el sistema de l'airbag i els cinturons encara que aquest no s'hagi disparat. La pila d'alimentació s'ha de canviar d'acord amb les recomanacions del fabricant. Per evitar riscos i obtenir els màxims beneficis d'aquest sistema de seguretat, cal recordar sempre que:

L'eficàcia de l'airbag com a sistema complementari de seguretat es basa en la combinació de l'ús del cinturó de seguretat amb una distància adequada al quadre de comandament, una bona posició de les mans al volant (equivalent a la posició de les agulles d'un rellotge que marca les 10.10 o les 9.15) i la regulació del reposacaps al nivell de les orelles.

Si porta airbag, no posi mai la cadireta de seguretat infantil al seient del davant. En cas que es pugui desconnectar el coixí de seguretat, cal fixar la cadireta tan enrere com sigui possible.

El copilot ha d'anar ben assegut i evitant posar les mans o els peus sobre el quadre de comandament, ja que en cas d'accident i explosió de l'airbag podria produir-li danys.

Si el llum de l'airbag queda encès, ha de revisar-lo, ja que no actuaria en cas d'accident.