El Chevrolet Cruze SW és la variant de carrosseria familiar del Cruze. És una de les tres carrosseries de la gamma, al costat de les versions de quatre portes i cinc portes.

Mesura 4,67 metres de longitud, així doncs és 16 centímetres més llarg que el Cruze 5p i vuit centímetres més que el Cruze 4p. S´acosta més als turismes familiars derivats de berlines que als derivats de turismes de cinc portes.

Té un maleter de 500 litres de volum. Són 50 litres més que el Cruze 4p (450 litres) i 87 litres més que el Cruze 5p (413 litres). La capacitat de càrrega del Cruze SW pot arribar a 1.500 litres abatent els respatllers dels seients del darrere.

Es pot triar entre cinc versions. Tres són de gasolina, dues ja disponibles en altres variants de la gamma Cruze €motors d´1,6 litres i 124 CV i d´1,8 litres i 141 CV€ i una nova amb un motor d´1,4 litres sobrealimentat mitjançant un turbocompressor, del qual Chevrolet encara no n´ha revelat la potència. Les altres dues variants seran de dièsel: 1.7 VCDI de 130 CV i 2.0 VCDI de 163 CV. Aquest últim ja estava disponible en el Cruze 4p i el Cruze 5p.

La caixa de canvis és manual de cinc o sis velocitats, en funció de la versió. Opcionalment, algun motor podrà anar associat a una transmissió automàtica de sis relacions. Els nous motors també estaran disponibles en la resta de variants de carrosseria de la gamma Cruze al llarg del 2012.

Motors Start&Stop

El motor de gasolina d´1,4 litres i els dos de dièsel porten un sistema d´accés i arrencada automàtica del motor (Start-Stop). Aquestes versions duen un sistema d'informació al conductor mitjançant el quadre d'instruments en el qual es mostra si la conducció que s'està realitzant és eficient des del punt de vista del consum.

El Cruze SW amb motor de dièsel de 130 CV i canvi manual consumeix 4,5 l/100 km. És una despesa de carburant baix. La versió dièsel 2.0 VCDI de 163 CV del Cruze té un consum mitjà homologat de 5,2 l/100 km amb canvi manual i de 6,3 l/100 km amb transmissió automàtica.

El Cruze SW mostra el disseny que tindran les versions de 4 i 5 portes des de mitjan 2012. Hi ha lleugers canvis en el frontal, els fars i les llums antiboira, a més de les llandes d´aliatge. En l'habitacle variarà lleugerament la consola central i les tapisseries dels seients.

La versió familiar del Cruze estrenarà elements d'equipament en la gamma Cruze €de sèrie o opcionals segons la versió€, com accés i arrencada sense clau, càmera de visió del darrere per facilitar les maniobres o un sistema, denominat MyLink, per connectar telèfons mòbils intel·ligents (Smartphones).

Permet accedir, a través d'una pantalla tàctil de set polzades, a les llistes de reproducció, les fotografies, l'agenda, els vídeos i altre contingut que hi hagi en el telèfon, connexió per via Bluetooth o mitjançant l'entrada USB. Aquest dispositiu estarà disponible en la resta de variants del Cruze únicament per a les versions més equipades. Ha estat desenvolupat per LG Electronics per a Chevrolet.