01 de juliol de 2013
01.07.2013

Apunta el teu cotxe al 'Vintage Tunning'

Una nova moda: equiparar els vehicles antics amb la tecnologia més moderna

01.07.2013 | 16:06
Un vell Mehari amb la més moderna tecnologia.

Una nova moda ha sorgit entre els propietaris de vehicles amb molts anys: equipar-los amb la més moderna tecnologia. I el resultat és sorprenent

La idea de restaurar cotxes antics i equipar-los posteriorment amb l'última tecnologia d'àudio i vídeo no és desgavellada. Posats a esbudellar l'interior del vehicle, per què no afegir algun 'gadget' que el faci més atractiu?

Aquesta nova tendència de personalització, que encara no té nom (què tal "Vintage Tunning"?) Està duent a realitzar autèntiques meravelles entre els aficionats a la customització, la restauració i la tecnologia. Des de vells Seat 127 amb tones de watts de so al seu interior, fins a petits Seat 600 amb pantalles tàctils, la febre per la tecnologia està arribant a cotes insospitades.

I el millor és que, en la majoria dels casos, totes aquestes instal · lacions tecnològiques les fan els propis usuaris. Tan sols cal ser una mica manetes i tenir ganes de posar-se mans a l'obra. Tablets, smartphones o nous sistemes de so per a cotxes (Parrot acaba de presentar uns autoràdios totalment revolucionaris) permeten que qualsevol amb ganes i idees pugui convertir el seu vell cotxe en un monstre tecnològic digne de la millor de les pel · lícules de ciència ficció.

Dels molts exemples que un es pot trobar solcant les carreteres, possiblement el més curiós sigui el del Citroën Méhari que il · lustra aquest article. El vehicle, restaurat completament pel seu propietari mallorquí el va portar a plantejar-se la inclusió d'alguna cosa que el fes diferent, únic. Així va ser com, després de molt cavil · lar, va decidir incorporar una base sobre la qual poder posar el seu iPhone per carregar mentre conduïa.

Però la cosa va anar més enllà. Si aquesta base per l'iPhone té sortida d'àudio, per què no connectar-la a uns bons i potents altaveus? ", Es va preguntar José Luis, propietari del Méhari. I així va ser com, el cendrer del peculiar cotxe francès es va convertir en una autèntica base discotequera.

Per filar encara més prim, un iPod Classic de 160 Gb proporciona tota la música que es pugui necessitar. No hi ha dubte: la tecnologia està revolucionant tots els aspectes de les nostres vides.Un Citroën Mehari molt modern

  • 1. Un dock per a iPhone funcionant amb comandament a distància.


  • 2. L'iPod Classic de 160 Gb. es converteix amb aquest sistema en el rei de la festa.


  • 3. José Luis González mostra orgullós la seva obra d'ingenyeria.


  • 4. La centraleta d'un Parrot Asteroid i a la seva dreta l'antic autorràdio.


  • 5. El montatge en un antic Alfa Romeo amb més de 13 anys pot semblar complicat, però no ´ho és tant.


  • 6. És important comprovar que el sistema complert funciona abans de donar els últims retocs.
 


 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook