La Delegació d'Economia i Hisenda de Madrid ha tornat a treure a subhasta els dos vehicles de la marca Ferrari que van ser donats pel rei Joan Carles i lliurats a Patrimoni de l'Administració General de l'Estat per un import conjunt de 375.000 euros, gairebé la meitat del preu de la primera subhasta, segons han indicat a Europa Press fonts del Ministeri d'Hisenda.

L'Estat ja va treure a subhasta dos vehicles a l'octubre de 2015, però va quedar deserta. En aquella ocasió el preu conjunt dels dos cotxes ascendia a prop de 700.000 euros, gairebé el doble del preu de licitació de la nova subhasta, en la qual es podrà participar fins el proper 28 de juny. El preu dels vehicles nous ascendeix a més de 725.000 euros.

Els dos Ferrari van ser un regal amb què el primer ministre dels Emirats va obsequiar al rei Joan Carles a la fi de 2011 després que aquest assistís al gran premi de Fórmula 1 en el qual competia el pilot espanyol Fernando Alonso.

En concret, se subhastaran dos Ferrari model FF, un de color negre amb un preu de sortida de 195.000 euros, i un altre gris platejat amb un preu de sortida de 180.000 euros, segons consta en l'anunci de la subhasta publicat aquest dijous al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Tots dos són de gasolina, de quatre places i amb els seients interiors de cuir.

En termini per a la presentació de les ofertes comença demà, dia 2 de juny, i finalitzarà el pròxim 28 de juny. L'obertura pública de sobres se celebrarà el dia 13 de juliol a la seu de la Delegació d'Economia i Hisenda a Madrid, a les 10.00 hores.

Els interessats, que han d'aportar una garantia del 5% del valor de cada un dels vehicles (9.000 euros i 9.750 euros, respectivament), poden consultar el plec de condicions de la subhasta, així com les dades dels vehicles i la documentació requerida per participar en la mateixa en el Servei de Patrimoni de l'Estat de la de Delegació d'Economia i Hisenda a Madrid oa la pàgina web del Ministeri d'Hisenda.

Els vehicles podran inspeccionar els dies 20 i 21 de juny prèvia petició de cita. L'any de fabricació de tots dos cotxes és el 2011 i el gris platejat es va matricular al setembre de 2012 i compta amb 762 quilòmetres, mentre que el negre es va matricular al setembre de 2015 i té 568 quilòmetres.

El recaptat per la venda dels vehicles d'ingressar en les arques de l'Estat, com passa amb els objectes decomissats per les forces de seguretat que es subhasten, segons han indicat a Europa Press en fonts de Patrimoni de l'Estat.