Abrera, Alborán, Arán, Aranda, Àvila, Donosti, Tarifa, Tarraco i Teide són les nou propostes que Seat ha preseleccionat per donar nom al tercer tot terreny urbà de la marca, que es posarà a la venda el 2018.

Ciutats de les comarques gironines com Blanes, Santa Coloma de Farners o la mateixa Girona s'havien proposat per donar el nom al nou vehicle.

La companyia ha rebut un total de 10.130 propostes de topònims de la geografia espanyola per batejar el seu nou SUV, de les quals finalment n'ha preseleccionat nou, que han superat tres rondes de selecció en les quals han participat experts de la companyia, una agència externa de 'naming' i una de propietat industrial i intel·lectual.

A l'hora d'elegir els finalistes, aquest 'comitè d'experts' ha tingut en compte aspectes com que els noms encaixessin amb els valors de la marca i del nou totcamí, la facilitat de pronunciació dels topònims en diferents idiomes o la comprovació legal que els noms no estiguessin registrats per altres marques en qualsevol dels països en els quals opera Seat.

A partir d'ara, Seat organitzarà grups focals en els seus principals mercats i realitzarà test en diferents països en els quals comercialitza els seus vehicles per elegir, almenys, a tres finalistes d'entre els nou precandidats.

El mes de gener passat, l'automobilística va anunciar l'obertura d'un concurs per elegir el nom del seu pròxim model SUV.

El president de la firma, Luca de Meo, s'ha mostrat molt satisfet pels resultats d'aquesta iniciativa, que ha aconseguit mobilitzar a més de 130.000 persones de 106 països. "Volem agrair-los a tots ells la seva participació. Cada vegada queda menys per conèixer el nom del nou SUV de Seat", ha apuntat.

La marca presentarà el 12 de setembre en roda de premsa al Saló de Frankfurt (Alemanya) els noms dels finalistes.

Des d'aquell dia i fins al 25 de setembre, totes aquelles persones que vulguin votar al seu candidat podran fer-ho a través de seat.es/buscanombre i seat.com/seekingname, i el nom que reuneixi més vots serà el guanyador.

Seat revelarà el nom del seu nou SUV abans del 15 d'octubre.

D'aquesta forma, per primera vegada en la història de la marca, el nom d'un dels models de Seat serà elegit per votació popular.

El tercer SUV de Seat mantindrà la tradició, iniciada el 1982 amb el Ronda, de nomenar als seus models amb llocs de la toponímia espanyola, i que ha continuat fins avui amb l'Arona, presentat el passat 26 de juny a Barcelona.