24 de novembre de 2017
24.11.2017
EXTRA MOTOR

Una ITV adaptada als nous temps

La missió del nou reglament és adaptar-lo als nous temps i, també, fer-lo més exigent en la comprovació del funcionament de sistemes de seguretat, que són bàsics en cotxes d´última generació, i més eficaç a l´hora de detectar fraus o manipulacions

24.11.2017 | 14:35

En un entorn cada vegada més tecnològic i globalitzat, el Govern ha adaptat les normes que regeixen el funcionament de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV).

1. Les emissions, sota lupa

Els nous temps han comportat una consciencia mediambiental més gran, però també tecnologia capaç d´"imitar-la". Per això un dels aspectes més destacats del nou Reial Decret de la Inspecció Tècnica de Vehicles, que entrarà en vigor el proper 20 de maig, és l´ús d´eines capaces de detectar aquest tipus de fraus. Aquest instrument és un sistema de diagnòstic que es connecta a l´ordinador de bord del vehicle per detectar possibles trampes.

2. Anàlisi més exhaustiva

Cada vegada hi ha més components electrònics que, interconnectats entre si, juguen un paper clau en la seguretat dels vehicles que es llancen any rere any. Es calcula que un cotxe modern equipa fins a 100 unitats de control electrònic I milers de components electrònics en xarxa. Per això, mitjançant el programari adequat, l´ús de la lectura de diagnòstic electrònic també permetrà revisar sistemes que són clau a l´hora de garantir la seguretat en els vehicles actuals. Parlem de dispositius com el Programa Electrònic d´Estabilitat, l´ABS, els coixins de seguretat, els pretensors i l´equip d´enllumenat i senyalització.

3. Més flexibilitat

A diferència del que passava fins ara, es podrà avançar fins a un mes la data establerta per pasar la inspecció sense que això afecti la data de renovació prevista inicialment. Això facilita adaptar l´agenda al sempre incòmode tràmit de passar la ITV. En aquest mateix sentit, en cas de no superar la primera inspecció, l´usuari tindrà dret a anar a un altre centre ITV a tot el territori nacional dins el termini d´un mes i sense un cost extra.

Abans del canvi normatiu, s´havia d´anar al mateix centre després d´esmenar les anomalies dins d´aquest mateix període.

4. Més europea

El nou decret transposa un conjunt de directives comunitàries que, entre altres coses, permetran el reconeixement de certificats d´ITV expedits en altres països membres de la UE. Amb això es vol facilitar el procés de matriculació a Espanya d´un cotxe portat de l´estranger.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema