El nivell d'exigència que envolta la indústria de l'automòbil implica involucrar-se en un procés de desenvolupament continu de models i solucions innovadores, independentment del nom o el logotip que llueixin els vehicles.

La firma Mercedes-Benz n'és conscient i, lluny d'acomodar-se en el prestigi i immillorable posicionament de què gaudeixen els seus productes, la marca de l'estel és una de les més dinàmiques i proactives respecte a l'actualització del seu ampli catàleg de turismes, esportius i tot terrenys.

Una clara prova d'aquesta afirmació es reflecteix en l'àmplia llista de novetats que la firma va llançar al llarg del 2017, i que van ser protagonistes dels seus ja tradicionals Mercedes-Benz Test Days. Durant aquestes itinerants jornades de proves, que van recórrer diversos punts de la geografia de tot l'Estat espanyol, Mercedes-Benz va fer gala de la seva capacitat d'innovació comptant amb la totalitat de models amb els quals s'havia reforçat.

Un procés de renovació que va incloure el llançament de sis nous Mercedes, com és el cas dels AMG GT R, AMG GT Roadster, E All-Terrain, E Coupé, E Cabrio i Classe X, juntament amb l'actualització estètica i d'equipament del SUV compacte GLA i de la solemne berlina de luxe de la Classe S.

Entre aquest ampli repertori de novetats, ha destacat especialment l'arribada de les noves carrosseries del Classe E All-Terrain i el Classe X. Dues alternatives clarament diferenciades i que vénen a consolidar l'aposta de la marca pel mercat tot terreny.

D'una banda, amb l'All-Terrain Mercedes-Benz amplia fins a a cinc els integrants de la família de la Classe E, que explica així l'oferta més gran del mercat en aquest segment. L'augment de la seva altura lliure al sòl (+29 mm), la suspensió pneumàtica de sèrie i els programes de conducció off-road permeten a la versió campestre de la Classe E moure's amb agilitat per pistes forestals.

D'altra banda, el Classe X es converteix en el primer pick-up premium del mercat, i combina robustesa i capacitat de càrrega fins a una tona, amb acabats de la màxima qualitat i una dinàmica precisa i confortable. Cal destacar el diferent enfocament de producte de què disposa el Classe X, en disposar de fins a tres variants segons les necessitats professionals (Pure), de polivalència d'ús (Progressive) o enfocades a una utilització més activa i esportiva (X Power).

La gamma inicial de la Classe X de Mercedes inclou les variants 220 d i 250 d de 163 i 10 cv, respectivament, mentre que a mitjan aquest any es reforçarà amb el 350 d 4Matic de 258 cv.

Mig segle d'AMG

Una altra de les fites a celebrar per a Mercedes-Benz ha estat el 50è aniversari de la seva marca AMG. La prestigiosa divisió de vehicles d'altes prestacions ha demostrat estar en plena forma amb el llançament d'importants novetats com la sèrie 43, la qual, amb un motor V6 de 3.0 litres i 367 cv, serveix d'accés al seu exclusiu catàleg.

A la part més alta de l'oferta Mercedes AMG han brillat amb llum pròpia els llançaments del nou i impressionant motor V8 biturbo de fins a 612 cv utilitzats en el E 63 4MATIC+ S i el S 63 4MATIC+, i els nous integrants de la família AMG GT coronada per l'espectacular AMG GT R. Tot un desplegament de prestacions, imatge i potència que aquest 2018 es completarà amb els AMG 53 desenvolupats per a les gammes CLS, E Coupé i E Cabrio.