La firma automobilística alemanya Audi, Italdesign i Airbus han desenvolupat un nou dron elèctric de passatgers que ha estat dissenyat per tal d'ajudar els usuaris a evitar les congestions de trànsit a les grans àrees urbanes, segons van comunicar les empreses en el marc del Saló internacional de l'Automòbil de Ginebra, celebrat fa unes setmanes.

Aquest model, anomenat Pop.Up Next, té capacitat per enlairar-se tant en vertical com en horitzontal i suposa la visió d'aquestes firmes de com podria evolucionar el transport de persones en el futur a les ciutats, ja que pot circular per aire i per carretera.

A l'interior, aquest dron compta amb una pantalla de 49 polzades i ofereix espai per transportar dues persones a la cabina, que pot ser incorporada tant a un mòdul d'automòbil com de vol, en funció de les necessitats del client.

El responsable de Subministrament d'Audi i president d'Italdesign, Bernd Martens, va afirmar que la creativitat és necessària quan es parla dels nous conceptes de mobilitat per a les ciutats i de les diferents necessitats dels clients.

La mobilitat del futur

«Italdesign és una incubadora de tecnologies innovadores i de prototips radicals. Pop.Up Next és una visió ambiciosa de com podria canviar de forma permanent la nostra vida urbana en el futur», va assegurar el directiu.

Per la seva banda, el conseller delegat d'Italdesign, Jörg Astalosch, va subratllar que diversos actors definiran les regles de la mobilitat urbana del futur i es va mostrar «orgullós» de col·laborar amb Airbus a l'hora d'investigar solucions per a la mobilitat del futur.