L´èxitosa denominació Cupra deixa de ser la divisió dels models més esportius de Seat per convertir-se en una marca amb identitat pròpia. Encara que comptarà amb una gamma de models pròpia i amb un espai independent a la xarxa de concessionaris, aquesta marca seguirà integrada en la companyia espanyola, encara que pretén créixer de forma independent. A més, Cupra englobarà també tota la divisió de competició i carreres, àmbit que fins ara era responsabilitat de Seat Sport i que s'integrarà directament en la nova marca.

El primer model d'aquesta nova marca és el Cupra Ateca, un exclusiu SUV que serveix per deixar els nens en el col·legi, fer la compra, o sortir de viatge sense problemes d'equipatge, amb un alt nivell de qualitat de conducció i confort, al mateix temps que permet una diversió sense límits al volant gràcies a un motor de 300 CV de potència, a la tracció integral 4Drive i a una nova caixa del canvi DSG de set relacions, que permeten a aquest model aconseguir una velocitat màxima de 245 km/h i accelera de 0 a 100 km/h en tan sol 5,4 segons.

El sistema 4Drive s'ha optimitzat per funcionar en totes les modalitats de conducció: Normal, Sport, Ressò, Individual, Neu, Off-Road i, per descomptat, en la modalitat Cupra, potenciant més si cap la seva innata polivalència.

Els Ateca seran fàcilment distingibles a simple vista dels seus primers germans Seat, gràcies a una estètica imponent i esportiva, i a un logo propi inspirat en l'actitud de les civilitzacions tribals. Els Cupra, com és el cas del Ateca, llueixen una graella frontal amb estructura de niu d'abella, abundants detalls en color negre brillant, potents pinces de fre en color negre, el para-xocs esportiu, el logotip Cupra de color coure en el portó, els quatre tubs d´escapament en l'extrem del difusor posterior i les llandes de 48,26 cm (19´´), que, entre molts altres elements, contribueixen a potenciar l'expressió d'esportivitat i l'elegància. A l'interior s'empren materials com l´alcantara, costures en to gris, peces amb efecte de fibra de carboni, volant esportiu, pedals acabats en alumini.

A més, l'equipament de sèrie dels Cupra està enfocat a satisfer tres principis bàsics: tecnologia, disseny i conducció segura, amb els últims avanços de la marca Seat.