Aixam s’ha incorporat al mercat dels elèctrics amb el llançament de la nova gamma eAixam. Un catàleg format per les versions eCity i eCoupé que, equipades amb bateries de ions de liti, segons la mateixa marca, són capaces d’arribar a una autonomia de 80 quilòmetres en condicions reals.

En matèria de recàrrega, els eAixam necessiten tres hores i mitja per a una càrrega completa en un endoll domèstic de 220 V i una hora per aconseguir un abast de 25 quilòmetres. Amb tot això, el fabricant francès calcula un cost per a la recàrrega d’1 euro per cada 100 quilòmetres recorreguts.

D’aquesta manera, els eCity i eCoupé es presenten com una interessant alternativa per a conductors sense carnet tipus B amb els quals podran desplaçar-se sense contaminar per entorns urbans o rurals. L’únic requisit és disposar de llicència de ciclomotor o del permís AM. Són silenciosos i ecològics gràcies a la seva 0% d’emissions de CO2, d’òxid de nitrogen i de partícules. Un altre dels seus avantatges és el seu fàcil manteniment de baix cost a causa del menor nombre de components dels motors elèctrics.

Les seves ajustades dimensions exteriors -3 metres de longitud i 1,5 metres d’amplada-, es compaginen amb un habitacle més que suficient per a dues persones i amb un generós maleter de 680 litres a 980 litres, depenent del model, que a més es beneficia de l’habitabilitat i accessoris que ofereixen les versions de motor de combustió.

Pel que fa a disseny i equipament, destaca la disponibilitat de multitud de combinacions de personalització: colors per a la carrosseria, llantes, adhesius per al sostre i múltiples acabats en tapisseria, entre d’altres elements.

Varietat d’acabats

L’Aixam eCity és el més compacte i enfocat a una conducció urbana i està disponible en versions eCity Pack i eCity Premium. El model Aixam eCoupé, amb 24 centímetres més de llarg, està dissenyat per a una conducció més esportiva que es distingeix de l’eCity pels seus para-xocs davanters, llandes d’aliatge i parabrisa del darrere. Està disponible en versions Design eCoupé, eCoupé Premium i eCoupé GTI.

Amb una velocitat limitada a 45 km/h i un pes també limitat a 425 quilos -des de l’1 de gener segons normativa per a vehicles amb llicència AM-, tots dos models ofereixen una gran agilitat i comportament i una conducció simplificada gràcies al seu canvi automàtic.

Comparat amb els vehicles de dues rodes, destaquen per la seva seguretat: xassís rígid i carrosseria flexible que absorbeix i amorteix possibles xocs, ABS, cinturons de seguretat retràctils de tres punts, eixugaparabrises, vidres de seguretat amb una visibilitat de 360º, llums d’encreuament i carretera , fars antiboira o càmera de marxa enrere.

Aixam tampoc s’ha oblidat de la connectivitat. Els nous models elèctrics estan disponibles amb pantalla tàctil multimèdia Aixam Connect amb Bluetooth i port USB, que reuneix les funcions d’equip de música, càmera de marxa enrere i fins i tot compta amb la possibilitat de connectar un telèfon intel·ligent.

La gamma eAixam està disponible al mercat amb preus des de 14.790 euros per a la versió eCity i de 17.790 euros en el cas de la versió eCoupé.