El grup suec Volvo -que fabrica camions, autobusos i maquinària pesada- va informar d'un error en un component en motors d'alguns vehicles que podria provocar que depassin el límit d'emissions d'òxids de nitrogen (NOx).

La peça, usada en mercats amb estàndards d'emissions "estrictes", es degrada més ràpid de l'esperat, la qual cosa redueix la seva capacitat per convertir els òxids de nitrogen de forma eficient i presenta una possible amenaça respecte a superar els límits fixats.

La degradació no sembla afectar a tots els motors i vehicles de la mateixa manera i en el mateix grau, segons la investigació realitzada fins ara per la firma sueca, que ha informat a les autoritats corresponents als mercats afectats -sobretot a Amèrica del Nord i Europa- i està estudiant possibles plans.

La deficiència no constitueix un problema de seguretat ni afecta al rendiment dels vehicles o motors en altres àrees que en el control d'emissions i és resultat d'un procés que ocorre amb el pas del temps, ja que tots compleixen el límit d'emissions en el moment del lliurament.

"Una anàlisi completa del cas i els plans amb les autoritats encar no han estat completats, i per això la companyia encara no pot estimar el volum de motors o vehicles que podrien veure's afectats. Per aquest motiu no és possible assegurar l'impacte econòmic del problema", va assenyalar Volvo.

El fabricant suec va avisar no obstant això que el cost per amortitzar el problema podria ser "significatiu".

Les accions del grup Volvo queien una mica més del 6 % minuts després de l'obertura de la sessió d'avui a la Borsa d'Estocolm.