El proper 16 de desembre, el Circuit de Barcelona-Catalunya tornarà a sumar-se als actes de La Marató de TV3 amb la celebració de les Voltes Solidàries. Aquesta activitat benèfica dona l´oportunitat de fer dues voltes al traçat barceloní amb vehicle propi. Tots els fons recaptats aniran destinats íntegrament al programa solidari que impulsa Televisió de Catalunya, que enguany està dedicat a la lluita contra el càncer.

Les Voltes Solidàries, que s´organitzen per onzè any consecutiu, estaran obertes a tots els aficionats i podran rodar per la pista del traçat mundialista amb els seus vehicles particulars, ja sigui cotxe o moto. L´activitat inclou dues voltes per la pista guiades per un cotxe de seguretat, a una velocitat mitja de 50 km/h. Aquest recorregut es farà pel traçat Gran Premi, de 4.655 metres. Tots els solidaris que vulguin sumar-se a aquesta acció, hauran de comprar un tiquet per vehicle, independentment de les persones que l´ocupin, que està disponible anticipadament al web del Circuit a un preu de 25 euros. Les Voltes Solidàries, els beneficis de les quals es donaran íntegrament a La Marató de TV3, es desenvoluparan entre les 14.00 i les 17.20 h.

Amb motiu de la jornada solidària, tots els assistents tindran l´oportunitat de fer un recorregut per les instal·lacions del Circuit de forma gratuïta. D´aquesta manera podran conèixer els racons més restringits i privats, com direcció de cursa, la sala de brífing, el pòdium, la sala de premsa... El Circuit de Barcelona-Catalunya també posarà a disposició dels assistents que vulguin fer una aportació econòmica major una urna per tal de fer el donatiu físic.

A banda d´aquesta activitat, hi haurà altres accions benèfiques al Circuit. Al matí se celebrarà la cursa dels 10kmRACC i es destinarà una part de les inscripcions dels corredors a La Marató de TV3. La pista del Circuit serà escenari de curses d´atletisme de 10 km, 5 km i infantils.

L´any passat les Voltes Solidàries, activitat que s´emmarcava en els actes de La Marató de TV3, es van celebrar per desè any consecutiu el 3 de desembre al traçat català. El balanç va ser de prop de 200 vehicles i un total de 5.890 euros recaptats, uns beneficis que van anar íntegrament destinats al programa solidari que impulsa Televisió de Catalunya. En aquella edició de 2017 estava dedicat a les malalties infeccioses, i es va emetre el diumenge 17 de desembre.

A més de les Voltes Solidàries, el Circuit de Barcelona-Catalunya també va ser escenari d´una rodada de l´Associació La Motorada, que a la vegada també van organitzar una xerrada sobre la seguretat vial pel col·lectiu motociclista amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i els Mossos d´Esquadra. L´ambient familiar i festiu present al Circuit va comptar amb altres accions solidàries; com ara els 10kmRACC, les curses d´atletisme per a tots els públics.