09 de desembre de 2018
09.12.2018
FORD

Revolució industrial

La firma de l'òval es troba en plena renovació de la seva gamma de vehicles comercials, que s'optimitzen amb solucions pensades per als professionals

09.12.2018 | 00:20

La divisió de vehicles comercials de Ford va començar la seva renovació a principis d'aquest 2018 i la finalitzarà el proper any, una estratègia decisiva per a València, ja que un important percentatge dels 400.000 vehicles anuals que es fabriquen en la factoria d'Almussafes són d'aquest segment. En aquests últims tres anys la divisió de vehicles comercials de Ford ha aconseguit liderar aquest mercat, i pretén acabar el 2018 aconseguint la quarta consecutiva. La seva previsió de vendes per a aquest exercici és de 30.000 unitats i la seva intenció en 2019 és duplicar el creixement d'aquesta indústria.

Un dels models que s'ha renovat durant aquest 2018 és la Transit Courier. Aquesta nova generació, a més d'un aspecte millorat i d'una nova aerodinàmica, també incorpora un motor dièsel més eficient i sense necessitat d'incorporar l'additiu AdBlue que s'associa a una nova caixa de canvi de sis relacions. També s'ha reforçat l'equipament amb elements com navegadors, càmera de visió posterior, o sensor d'aparcament per a la part frontal del vehicle.

Un altre model que s'ha renovat aquest any és la Transit Connect, un vehicle que es fabrica a la planta de Ford Almussafes per a tothom, i en totes les seves variants. La Transit Connect 2018 ha rebut millores en el seu equipament a més de dos nous motors, un dièsel i un altre de gasolina. La nova versió dièsel disposa d'1,5 litres i pot associar-se a canvis manuals o automàtics de fins a 8 velocitats. Per la seva banda el motor de gasolina és de la família EcoBoost i aconsegueix reduir el consum en un 12% en relació amb la versió anterior.

Entre l'ampli equipament que incorpora s'inaugura per primera vegada en un model d'aquest fabricant, el sistema FordPass Connect, una aplicació que connecta vehicle i propietari, i que aporta prestacions tals com la localització del vehicle, consum realitzat, fins i tot es pot obrir i tancar el cotxe des de l'aplicació i amb el nostre smartphone.

L'any 2019 començarà amb la renovació de la Transit de 2 tones. Aquesta nova generació, a més d'una imatge renovada, disposarà d'un nou motor dièsel de 2.0 litres amb quatre nivells de potència: 105,130,170 i 185 cv. Un propulsor capaç d'oferir un parell motor màxim de fins a 415 Nm. A més, la nova Transit s'oferirà amb tres tipus de traccions, a l'eix davanter, a l'eix posterior i a les quatre rodes. A més, els opcionals per a aquest vehicle s'ampliaran molt més, amb la finalitat de satisfer qualsevol necessitat. El mateix passarà amb les diferents versions d'aquesta nova Transit, de caixa convencional per a càrrega o microbusos de fins a 18 places.

La nova gamma comercial de Ford tindrà, a partir del proper 2019, una versió denominada transit Custom PHEV, un model híbrid endollable que funcionarà amb propulsió totalment elèctrica utilitzant un motor EcoBoost d'un litre per la recàrrega de les bateries incorporades.

Finalment, Ford va comunicar que aquest any vinent portarà al mercat espanyol el model anomenat Ranger Raptor. El Raptor és un Pickup desenvolupat per Ford Performance. Es tracta d'un model d'impressionant aspecte que conquerirà els amants de les sensacions fortes, ja que pot lluitar de tu a tu contra els tot-terrenys més durs del mercat, gràcies a unes prestacions d'un alt nivell. El Ranger Raptor incorpora entre altres elements un xassís ultra-resistent, suspensió i pneumàtics fets a mida, motor EcoBlue de 213 cv i 500 Nm de parell i canvi automàtic de 10 velocitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook