El passat dissabte 23 de febrer el concessionari DS Store -pertanyent al Grup Andreu- va presentar el nou DS3 Crossback a l'hotel Camiral del PGA de Caldes de Malavella. Una ubicació excel·lent que s'adapta a la perfecció al caràcter exclusiu i luxós del nou model de la marca francesa, un tot camí de mida compacta (4,12 metres) construït sobre una nova plataforma, anomenada CMP.

Luxe, estil i confort

El segon model de la marca es diferencia de la resta de compactes del segment pel seu elevat nivell de luxe i tecnologia. I és que el DS3 Crossback és un cotxe que no passa desapercebut, ja que el seu disseny exterior gaudeix d'una marcada personalitat gràcies a elements com els llums diürns amb tecnologia LED, els fars davanters DS Matrix LED Vision o la signatura lumínica posterior, que uneix els dos pilots. A més, les llantes de 18 polzades, els detalls cromats i unes manetes escamotejables a les quatre portes amb sensor de proximitat acaben de completar un disseny exterior únic al segment.

El nou DS3 Crossback està disponible en cinc acabats diferents (Be Chic, So Chic, Grand Chic, Performance Line i la sèrie especial de llançament La Première), que disposen de nou tipus de llantes, nou colors exteriors i tres de sostre.

Però si l'exterior és inconfusible, l'interior és encara més espectacular. La marca ha apostat per una estètica poligonal i l'ús d'angles rectes a l'habitacle, de manera que tots els elements (menys el volant) presenten un disseny marcadament geomètric. Pel que fa a l'equipament, disposa d'elements com el quadre de comandaments digital, el sistema de so de 12 altaveus i 515W signat per Focal o la tecnologia de conducció autònoma de nivell 2, que incorpora l'assistent d'aparcament Park Pilot, la frenada d'emergència amb reconeixement de vianants i ciclistes o l'assistent de conducció DS Drive Assist amb control de creuer adaptatiu i sistema d'alerta i manteniment de carril.

Motors dièsel i gasolina

El nou DS3 està disponible amb tres mecàniques de gasolina i dues dièsel. Pel que fa a les primeres, els motors PureTech compleixen la normativa d'emissions Euro 6.3 i disposen de potències de 100, 130 i 155 CV, aquest darrer associat al canvi automàtic de 8 velocitats EAT8, pensada per optimitzar les prestacions i les sensacions. Els motors dièsel, per la seva banda, són els BlueHDi de 100 i 130 CV i compleixen amb la normativa d'emissions Euro 6.2.

Els preus del nou DS3 al nostre mercat arrenquen en 24.700 euros per a la versió Be Chic amb motor PureTech de 100 CV i caixa de canvis manual, i arriben als 39.100 euros per a la versió La Première associada al motor PureTech 155 amb canvi automàtic EAT8. A més, enguany el DS3 Crossback es convertirà en el primer model elèctric de la nova generació de vehicles elèctrics desenvolupats pel Grup PSA amb llançament de la versió E-Tense, que disposarà de 136 CV, 260 Nm de parell i una autonomia d'uns 300 quilòmetres segons el nou cicle d'homologació WLTP.