La tercera votació de l'edició actual dels premis Cotxe de l'Any dels Lectors ja té guanyador. El nou BMW Sèrie 3 ha estat el model que més suports ha rebut en aquesta nova consulta, en què usuaris provinents de les diferents capçaleres del grup Prensa Ibérica i del diari La Vanguardia han tornat a participar amb l'emissió dels seus vots. Gràcies a aquest primer triomf parcial, la setena generació del model alemany reforça les seves possibilitats d'accedir a un dels sis llocs reservats per a la votació final del Cotxe de l'Any dels Lectors, que se celebrarà entre l'1 de novembre i el 16 de desembre i que decidirà el guanyador de la divuitena edició.

La berlina de la marca bavaresa ja forma part de la llista de favorits d'aquest any, compartint protagonisme amb els vencedors de les votacions prèvies: el Range Rover Evoque i l'Audi Q3. Una primera selecció a la qual es sumaran set models més fins arribar al tancament de les votacions mensuals que es produirà el proper mes d'octubre, moment en el qual hauran participat un total de 30 models de les principals marques de la indústria de l'automòbil.

Tres nous aspirants

Amb la votació del mes d'abril ja en marxa, els usuaris ja han començat a emetre els seus nous vots a la pàgina web www.mejorcoche.epi.es. Un portal que s'ha tornat a convertir en el punt de referència d'aquest premi amb l'arribada de tres nous models, que han presentat la seva candidatura.

Aquesta vegada DS, Lexus i Toyota entren en competició amb tres de les seves novetats més recents. D'una banda, la marca de luxe francesa torna al Cotxe de l'Any dels Lectors amb el DS 3 Crossback.

Una reinterpretació del seu model compacte que mostra una nova faceta tot terreny gràcies a la seva nova plataforma. Aquest model està disponible en tres versions de gasolina i dues de diésel, que se sumen a una de totalment elèctrica denominada E-Tense i que arribarà al mercat al llarg d'aquest mateix any.

Sense sortir del sector dels SUV, aquest mes també es presenta el Lexus UX 250h, la nova porta d'accés a la gamma off-road de la marca japonesa. Aquest model disposa d'una única motorització híbrida amb traccions 4x2 i 4x4 i amb cinc nivells d'acabat.

El planter de candidats del mes d'abril el tanca el Toyota Corolla. Un turisme compacte per al qual el constructor nipó ha recuperat aquesta icònica denominació (abans s'anomenava Auris), i amb el qual abandona els motors de combustió al mercat espanyol, oferint només dues versions híbrides de 122 i 180 CV de potència.