El Grup Ford va anunciar aquest dilluns l'eliminació en els mesos vinents de 7.000 llocs de treball, un 10% de la plantilla mundial, amb acomiadaments voluntaris i forçosos, dels quals 2.300 seran als Estats Units, per estalviar 600 milions de dòlars anuals.

L'anunci va ser efectuat pel conseller delegat de Ford, Jim Hackett, en una carta enviada als empleats en la qual va justificar les retallades.

"Per tenir èxit en el nostre sector -va indicar Hackett-, hem de reduir la burocràcia, donar poder als gerents, accelerar la presa de decisions, concentrar-nos en el treball més valuós i retallar els costos".

Els treballadors nord-americans afectats per les reduccions laborals començaran a rebre demà les notificacions dels seus acomiadaments, que continuaran fins al 24 de maig.

La reestructuració seguirà a "Europa, Xina, Sud-amèrica i el Grup de Mercats Internacionals. Esperem completar el procés en aquests mercats per a finals d'agost", va afegir Hackett.

L'executiu va afirmar que amb l'eliminació de llocs de treball la multinacional haurà "reduït l'estructura de gestió en al voltant d'un 20%", el que suposarà un estalvi de 600 milions de dòlars a l'any.

Hackett va explicar que els treballadors acomiadats tindran alguns dies per acomiadar-se dels seus companys en comptes d'haver de deixar immediatament els seus llocs.

"Hem canviat les pràctiques d'algunes regions on els treballadors que eren acomiadats havien d'abandonar immediatament els seus llocs amb les seves pertinences i estem donant a la gent l'opció d'estar uns quants dies per netejar i dir adéu", ha apuntat.

Hackett va assumir la direcció de Ford el maig de 2017 en substitució de Mark Fields principalment per millorar la cotització de les accions de la companyia en els mercats de valors.

Després només tres anys en la direcció de Ford, Fields va ser destituït després de rebre crítiques per part d'accionistes com de membres del Consell d'Administració pel declivi del valor de les accions de Ford.

El president del Consell d'Administració i besnét del fundador de la companyia, Bill Ford, va justificar llavors l'acomiadament de Fields per la necessitat de l'empresa de "tenir una visió més clara del futur" per prendre "decisions amb gran rapidesa".

Tot i els intents de Hackett, el valor de Ford ha continuat a la baixa i aquest dilluns, després de l'anunci dels acomiadaments, la companyia perdia un 0,15% i cotitzava a 10,28 dòlars. Fa cinc anys, la cotització de Ford era 16,02 dòlars.