Tot terreny i descapotable. Fins fa poc temps aquesta combinació hagués provocat que els més puristes seguidors de l'off-road posessin el crit al cel. Avui dia, l'evolució del segment SUV ha comportat una autèntica revolució d'aquest tipus de vehicles, que ha desembocat en l'aparició de tota mena de variants en matèria de mides, enfocament esportiu amb propostes tipus cupè i, com en el cas que ens ocupa, descapotables.

En aquesta ocasió el darrer tot camí que ha rebut una versió descapotable és el Volkswagen T-Roc. La casa alemanya ha decidit donar-li un toc d'exclusivitat al model d'accés a la seva gamma crossover «T» amb l'arribada d'aquesta nova carrosseria. Un producte sense competència en el mercat, que veu amb certa distància la versió Cabrio de l'anterior generació del Range Rover Evoque, posicionada en un esglaó superior en el mercat.

Configuració de 2 portes

D'aquesta manera, i amb una longitud total que gairebé arriba als 4,27 metres, el T-Roc Cabrio recorre a una carrosseria de dues portes que manté fidelment el caràcter esportiu del seu «germà» de sostre dur i 5 portes. Un conjunt que es veu rematat per una elegant capota de tela que, gràcies al seu sistema d'accionament elèctric, es pot obrir i tancar en 9 segons fins i tot en marxa, a velocitats de fins a 30 km/h.

A l'interior, conductor i passatgers es beneficien de l'habitual posició elevada d'aquest tipus de SUV compactes, en una configuració de 4 passatgers (2 + 2) de notable amplitud. Precisament, darrere dels reposacaps dels seients posteriors se situa un sistema de protecció antibolcada reversible i extensible, que s'acciona en tan sols dècimes de segon a sobrepassar certa acceleració transversal o en produir-se una inclinació del vehicle en la part posterior. El maleter disposa de 284 litres de capacitat.

La gamma

Tot i que la incorporació al mercat del T-Roc Cabrio no està prevista fins a la primavera vinent, Volkswagen ha avançat alguns detalls de la seva gamma inicial. En principi, el descapotable alemany disposarà dels nivells d'acabat Style -de disseny més refinat- i R-Line -de caràcter esportiu. Tots dos models podran gaudir d'àmplies possibilitats de personalització, amb detalls com les llantes d'aliatge de fins a 19'' o l'avançada instrumentació Digital Cockpit. En matèria de motoritzacions, el T-Roc Cabrio podrà equipar les unitats de gasolina 1.0 tricilíndrica de 115 cv i la de quatre cilindres 1.5 de 150 cv.