Tot i les campanyes que alerten dels perills del mòbil al volant, la meitat dels conductors, uns 13 milions, confessa que el fa servir, el 37% xateja i fins a a 600.000 diuen que són incapaços de deixar de mirar-lo. Les distraccions amb un telèfon provoquen a l'any 390 morts, el 20% del total.

Aquestes són les principals conclusions del primer estudi sobre l'impacte de l'addicció al mòbil en accidents de trànsit elaborat per la Fundació Línia Directa, en col·laboració amb l'Institut d'Investigació de Trànsit i Seguretat Viària de la Universitat de València, amb les respostes de més de 1.700 conductors.

De l'anàlisi dels accidents, la Fundació Línia Directa estima que gairebé 8.000 sinistres a l'any estan motivats per una distracció amb el mòbil, en què van morir 390 persones, el que suposa dos de cada deu víctimes mortals a la carretera.

Respecte al comportament dels conductors amb els seus telèfons mòbils mentre condueixen, l'informe revela dades preocupants, tal com ha explicat Francisco València, director general de la Fundació, ja que hi ha un ús bastant generalitzat dels dispositius en el vehicle.