BMW s'està consolidant com una de les grans protagonistes de la divuitena edició dels premis Cotxe de l'Any dels Lectors de Prensa Ibérica i La Vanguardia. I una clara prova d'això és el triomf obtingut pel nou Sèrie 1 a la recentment tancada votació del mes d'agost.

Amb aquesta victòria, ja són tres els models que la marca alemanya ha aconseguit situar entre els favorits pels lectors. Als llançaments de la nova Sèrie 3 i de la també totalment nova creació X7 se li suma l'arribada de la tercera generació del Sèrie 1. Cal destacar que tant aquest últim vehicle com les berlines de la Sèrie 3, són dues peces clau per a la política de mercat de BMW, acumulant entre els dos gran part del total de les seves matriculacions. El llistat de models favorits està format pels altres guanyadors de les restants votacions mensuals, com són els Range Rover Evoque, l'Audi Q3, el Toyota Corolla, el Volkswagen T-Cross i el recentment presentat Renault Clio.

Nous protagonistes

Els Audi Q3 Sportback, Opel Corsa i Skoda Kamiq són els protagonistes de la votació mensual de setembre del premi Cotxe de l'Any dels Lectors. La pàgina web www.mejorcoche.epi.es acull, des del passat dia 1, a aquests tres nous aspirants al distingit guardó instituït pel grup Prensa Ibérica i el diari La Vanguardia.

Una novena oportunitat per tal que els usuaris triïn, amb els seus vots, el seu vehicle favorit en aquesta primera fase de votacions mensuals. En aquest present mes de setembre les votacions també es troben marcades per la presència de vehicles de marcada importància per a cadascuna d'aquestes tres marques, com passa en el cas del Corsa. L'utilitari compacte alemany es presenta en una sisena generació en què tecnologia i disseny van íntimament unides.

Prova d'això és la incorporació, per primera vegada en aquesta gamma d'Opel, d'una versió 100% elèctrica. D'altra banda, el segment del tot terreny torna a estar present en el concurs amb dues noves propostes. En el cas de la marca Skoda, el fabricant txec reafirma la seva aposta pel mercat SUV amb el Kamiq, mentre que Audi també consolida el seu catàleg SUV amb el Q3 Sportback, un model amb el qual el fabricant alemany dota la seva gamma d'una variant compacta però amb una clara orientació esportiva, gràcies a una carrosseria al més pur estil cupè de quatre portes.