03 de octubre de 2019
03.10.2019
Diari de Girona
PRESENTACIÓ

Camry, el millor de la marca

Aquesta berlina híbrida de consum reduït gaudeix d'un ampli habitacle i maleter, així com d'un atractiu disseny exterior al més pur estil cupè

03.10.2019 | 11:59
El motor del Toyota Camry és una unitat híbrida de 180 vc molt eficient i dinàmica

En format sedan, amb carrosseria de tres volums i amb un habitacle i maleter amb molt espai, la marca japonesa Toyota llança al mercat espanyol la vuitena generació del Camry, un automòbil de 4,9 metres de longitud amb configuració híbrida que s'emmarca en la part més elevada del segment D. El model utilitza la nova plataforma TNGA-K de la marca, que facilita un disseny més ample, baix i aerodinàmicament eficient. Precisament a aquest últim aspecte hi contribueix especialment que la part inferior del vehicle disposa d'una coberta integral i d'uns deflectors ubicats per davant de les rodes davanteres.

Amb un coeficient aerodinàmic de tan sols 0,27 Cx, el disseny exterior mostra una carrosseria de sedan amb elements de cupè amb cintura de caixa baixa i capot també molt baix. En el seu interior es troba un motor 4 cilindres de 2,5 litres que rendeix gairebé 180 cv i que, ajudat per la quarta generació del motor híbrid Toyota que desenvolupa una potència 88 kw, proporciona uns ajustats consums de tan sols 5,3 litres. La unió d'aquests dos motors permet efectuar trajectes amb fins a un 25% en mode zero emissions.

Interior amb molt espai

El nou Camry Hybrid disposa d'un interior amb gran amplitud, en el qual destaca especialment l'espai de les places posteriors i l'acabat premium dels materials. Les versions més equipades de la gamma disposen de seients posteriors abatibles, la qual cosa atorga més capacitat a un maleter que es veu ajudat també per un nou sistema de suspensió posterior de doble triangle, que redueix la incursió dels amortidors al maleter.

Els materials de l'habitacle estan acabats amb un encoixinat tou de gran qualitat, cuir suau, elegants motllures de textura de tipus fusta o elements brillants amb detalls cromats de nou desenvolupament. Les línies de disseny del quadre de comandaments dibuixen un habitacle ergonòmicament ideal, centrat en el conductor i amb un espai ampli i còmode per als passatgers. Tot plegat dona com a resultat la fluïda integració dels components, les textures meticulosament dissenyades i l'harmonia en l'ús de materials, que donen lloc a un habitacle de qualitat i prestigi excepcionals.

La mida del quadre de comandaments, en conjunció amb la menor altura del capó i la línia de cintura de les finestres laterals, aporta un disseny més fi del pilar A i del muntatge de les portes en els retrovisors exteriors, la qual cosa ofereix als conductors una excel·lent visibilitat davantera i una visió omnidireccional superior, que es complementa amb tres visors informatius coordinats de fàcil lectura: un visor frontal en color de 10 polzades i alta visibilitat; una pantalla multifunció de 7 entre els indicadors, i un altre monitor de 8 a la consola central, que incorpora el sistema multimèdia Toyota Touch 2 & Go.

El nou Camry Hybrid està equipat amb el sistema «Toyota Safety Sense», un conjunt de tecnologies de seguretat activa dissenyades per ajudar a evitar o mitigar col·lisions. Altres sistemes d'assistència al conductor i reforç de la seguretat són el control de l'angle mort amb alerta de trànsit creuat posterior amb frenada d'emergència, el control d'arrencada, la càmera posterior amb control d'aparcament i diversos sistemes de control dels frens i la tracció.

Amb una càmera i un radar d'ones mil·limètriques per aconseguir un alt nivell de detecció, el sistema Toyota Safety Sense es combina amb el sistema de seguretat precol·lisió amb funció de detecció de vianants, el control de creuer adaptatiu, l'avisador de canvi involuntari de carril, el control intel·ligent de llums de carretera i el reconeixement de se­nyals de trànsit.

En l'àmbit comercial el Camry Hybrid disposa dels acabats Advance i Luxury, els preus dels quals són de 32.500 i 38.000 euros, respectivament. Toyota, que espera vendre 2.500 unitats anuals, li atorga una garantia de 4 anys amb altres 4 anys de manteniment i un any d'assegurança. El Camry és un model de gran importància per a Toyota a escala mundial. Des que l'any 1982 sortís a la venda la primera generació, s'han venut més de 19 milions d'unitats de la berlina japonesa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook