La gamma «Q» d'Audi segueix creixent, i en aquesta ocasió ho fa en la seva oferta compacta protagonitzada pel Q3. Un model que acaba de rebre la nova variant de carrosseria Sportback, una proposta de marcat accent esportiu gràcies a la seva configuració cupè de 4 portes i unes configuracions dinàmiques específiques.

Amb unes dimensions de 4,5 metres de longitud i 1,56 metres d'altura, l'Audi Q3 Sportback s'incorpora a aquest nou mercat que combina la imatge off-road i l'esportivitat a parts iguals. A més, l'allargat volum posterior ofereix un maleter de 530 litres de capacitat, que pot arribar als 1.400 litres si abatem els respatllers posteriors.

Estrena «Q» Sportback

A més, aquest nou component de la gamma Sportback, i el primer del catàleg off-road alemany, presenta altres detalls estètics propis que emfatitzen el seu caràcter dinàmic, com ara la graella Singleframe amb estructura de bresca amb disseny tridimensional, els pilars posteriors inclinats i un vidre posteiror baix i pla.

L'oferta inicial del Q3 Sportback s'estructura al voltant de quatre nivells d'acabat; Basic, Advanced, S line i Black line. Cal destacar que ja des de la versió d'accés l'equipament és molt complet, i equipa, entre d'altres elements, llantes d'aliatge de 17 polzades, fars davanters amb tecnologia led, volant esportiu multifunció plus, quadre d'instruments digital, MMI Radio Plus amb pantalla digital MMI Touch de 8,8 polzades i 6 altaveus, i els serveis Audi Connect Safety & Service.

Aquesta versió Q3 Sportback també disposa d'un equipament específic més complet que el del model del qual deriva, amb la suspensió esportiva amb ajustos d'amortiment més rígids, la direcció progressiva i el sistema de control dinàmic de conducció Audi Drive Select de sèrie, entre d'altres elements.

En matèria de sistemes de seguretat i assistència equipa diferents dispositius, com és el cas del d'avís de sortida involuntària de carril, l'avís de canvi de carril, i els Audi Pre-Sense Front i Basic.

Al volant

Pel que fa a les motoritzacions, el Q3 Sportback recorre a un ampli ventall de possibilitats. En gasolina, està disponible amb els propulsors TFSI 35 de 150 cv i 45 de 230 cv, aquesta última opció sempre associada al canvi automàtic S-tronic i a la tracció quattro.

Properament la versió 35 TFSI es podrà escollir amb una versió de 48V d'hibridació lleugera. Pel que fa al dièsel, la gamma s'estructura en dues variants TDI -35 i 40- amb 150 i 190 cv de potència, respectivament. El de menor potència es pot combinar amb la tracció davantera o a les quatre rodes i amb canvi manual o automàtic, mentre que el TDI 40 s'associa únicament a la transmissió automàtica i al sistema quattro.

Els preus del Q3 Sportback parteixen dels 39.920 euros per la versió 35 TFSI i arriben fins als 55.560 euros del model TFSI de 230 cv més equipat, com a mínim mentre no arribin al mercat versions més esportives.